Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
26. Kristal Elma: Ela’nın Önerdiği Oturumlar

26. Kristal Elma: Ela’nın Önerdiği Oturumlar

Kristal Elma'da öne çıkan panel ve oturumlardan bir seçki.

26. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali yarın başlıyor. Bigumigu ekibi olarak çok heyecanlıyız. Festivale gelemediği için oturumları izleyemeyenler, katıldığı halde diğer salondaki oturumda aklı kalanlar üzülmesin. Tüm oturumları, festival alanında olup bitenleri ve festivalde gözlemlediğimiz trendleri sizlere aktarmak için orada olacağız. Bizi Twitter üzerindeki bu listeden de takip edebilirsiniz.

Yarın Santral İstanbul’da olacaklar, büyük olasılıkla programa çoktan göz atmış, hatta kimleri dinleyeceğine karar vermiştir. Şayet vaktiniz olmadıysa, festivalden maksimum verimi alabilmeniz için Yalçın’ın hazırladığı Kristal Elma Rehberi’ne buradan ulaşabilirsiniz. Festival programı ise burada.

Bu yıl festivalde yine çok büyük isimler var. Jean-Marie Dru, Jacques Seguela gibi sektör duayenlerinden, David Shing gibi starlara kadar, zaten açar açmaz asla kaçırmam diyeceğiniz bir çok konuşmacı mevcut programda.

Bunların dışında aşağıdaki sunumlar da ilginizi çekebilir, bir göz atın derim. Bazılarının saatleri çakışıyor elbette ama kaçırırım diye sakın üzülmeyin, bizi takip edin.

1. Gün:

Multiscreen Creativity / Duncan Southgate / Crystal Room, Saat: 14:00 – 14:40

Millward Brown’da 19 yıllık marka, iletişim ve medya araştırmaları deneyimi bulunan Duncan Southgate, yaşadığımız çoklu ekran dünyasında, pazarlamacıların tüm ekranlarda iyi çalışan ve yine de her bir ekran için ayrı ayrı iyi performans sergileyecek şekilde yapılandırılmış kampanyaları nasıl tasarlayabileceğine dair yaratıcı iş örnekleri ve veriler paylaşacak.

Hem dijital ajans, hem de ajanstan gelen yaratıcı fikirleri değerlendiren reklamveren tarafı için, yeni medya formatlarında hangi reklamcılık yaklaşımlarının en iyi sonucu vereceğine dair ipuçları verebilmesi umuduyla…

Write it down! The Exhausting, Complicated and Time-Consuming Story Of A Very Simple Idea / Dennis May / Crystal Room, Saat: 15:00 – 15:40

Almanya DDB’den Dennis May, BIC için basit gözüken ama hayata geçirilmesi asırlar süren Universal Typeface fikrinin hikayesini anlatacak.


2.gün:

The Next Age Is Brand Invention / Darin Brown / Eli Acıman Room, Saat: 11:30 – 12:10

Artık hayatımızda insansız hava aracı ve nesnelerin interneti var. Ne işe yarıyorlar? Markalar için ne ifade ediyorlar? Peki sırada ne var? Bunlar aklımızdaki sorular değil mi zaten? Possible‘ın EMEA CEO’su Darin Brown’ın cevaplarını büyük bir ilgiyle dinleyeceğim.

Darth Vader vs Wearable Technology / James Chandler / The Hub, Saat: 13:30-14:10

Bir Star Wars hayranı olarak kaçırmayı düşünemezdim zaten. Mindshare’in Global Mobil Direktörü James Chandler‘in giyilebilir teknoloji ve karanlık taraf ile ilgili nasıl bir malzeme ile geldiğini çok merak ettiğim için sanırım salonda yer kapacağım.

3.gün

Building A Billion Dollar Brand / James Temple / The Hub, Saat: 11:30-12:10

Olimpiyatlar, VMA Ödülleri, NFL ve Super Bowl’da en çok konuşulan markalardan biri olan Beats by Dre’nin bir kulaklık markası olmaktan çok ötesinde olan, ilham verici öyküsünü anlatacak R/GA London Kreatif Direktörü James Temple.

New Horizons of Creativity: Stepping Out Of Advertising / Keiichi Higuchi / Eli Acıman Room, Saat: 14:30-15:10

Higuchi’nin sunumu, Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde ‘yaratıcılık’ ve ‘teknoloji’ ile ilgili dinleyeceğimiz en ilham verici oturumlardan biri olmaya aday.