Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’da Hayatta Kalma Rehberi

Kristal Elma’da Hayatta Kalma Rehberi

Festival öncesi önemli hatırlatmalar.

Bigumigu olarak neredeyse 10 yıldır konferans ve etkinliklerden en zengin içerikleri okuyucularımıza aktarıyoruz. Dünyanın en önemli konferanslarını yoğun içeriklerle takip edip aktarmak farklı deneyimler kazanmamıza da neden oluyor. SXSW’te dünyanın en rafine teknoloji ve yaratıcı sektör insanlarıyla bir arada olmanın verdiği enerji, Cannes Lions’da tüm dünya reklamcılık sektörünün nabzını hissetmek, Kristal Elma’da Türkiye’nin bu en önemli yaratıcılık festivaline katkıda bulunmak; bunların hepsini mümkün olduğunca okuyucularımıza da aktarmaya çalışıyoruz.

Bu tecrübenin ve geçen yıl yaptığımız inanılmaz kapsamlı Kristal Elma yayınımızın ışığında festivalin başlamasına 2 günden az zaman kala bir kısa rehber hazırlamak istedik. Konferans insanları zaten bu kuralların çoğunu içselleştirmiştir, yine de biz bir kez daha üstünden geçmiş olalım.


25. Kristal Elma’nın ilk gününden bir kare.

Festival Öncesinde:
– Mutlaka programı indirip, mümkünse bir çıkışını alarak konuşmacılara bir göz atın. Özellikle dinlemek istediğiniz oturumları önden işaretlemek önemli, çünkü bazılarında iyi bir sandalye kapabilmek için önceki oturumdan yer kapmak gerekebiliyor.
– Sponsorları inceleyin, festival havası gereği FOMO yakanızı bırakmayacak, standları gezmek bir yandan oturum kaçırmak demek olacak. Sponsorları önden bilirseniz hangi markaların stand ya da etkinliğine katılmak istediğinizi de önden planlama konusunda bir şansınız olabilir.
– Hava durumunu kontrol edin. Salonlar ayarsız klima kullanımından aşırı soğuk olabilir, hava sıcak görünse de yanınızda üşümenizi engelleyecek bir şeyler getirin.
– Kartvizitlerinizi almayı unutmayın.
– Yoğun bir sosyal medya kullanımı ihtimaline karşı varsa yedek şarj kitlerinizi ve bağlantı kablolarınızı unutmayın.


JWT Avrupa Dijital ve İnovasyon Başkanı Christophe Cauvy ile birlikte.

Festival Sırasında:
– Programınız dakika dakika belirli de olsa sürprizlere hazırlıklı olun. Giremediğiniz bir oturum yüzünden moralinizi bozmayın, fırsatlara açık olun.
– Oturumlarda yanınızda oturanlarla sohbet açın, ilginç kişilerle tanışmanın en güzel yolu kimi zaman bu tip festivaller.
– İlgi alanlarınız dışında 1-2 oturum bulup katılmaya çalışın. İnternet çağında herkesin her konuşmasına zaten ulaşmak mümkün, en azından Kristal’deki neredeyse tüm oturumları Bigumigu’da okuyabileceksiniz. Sizin için alakasız görünen bir konuda oturuma girdiğinizda en çok ihtiyacınız olan ani ilhamı yakalama şansınız da yükselebilir.
– Oturumlarda not alın, hatta eğer sosyal medyada etkinlik üzerine oynamıyorsanız Twitter’ı kapatıp düzgünce not almanız daha yararlı olabilir. Oturumla ilgili akıllı bir tweet atma düşüncesi çoğu zaman bizi oturumun gerçekliğinden uzaklaştırıyor.
– Oturum ve diğer sosyal alanlarda insanların davranışlarını gözlemleyin.
– Dinlediğiniz alakasız oturumlar arasında paralellikler kurmaya çalışın.
– Arada karşılaştığınız arkadaşlarınızla oturum deneyimlerinizi paylaşın. Hızlıca bir özet yapmak bir konuyu en hızlı şekilde anlamlı şekilde kaydetmemizin en büyük yardımcısı.


Lowe Küresel Yaratıcı Konsey Başkanı Jose Miguel Sokoloff ile birlikte.

Festival Sonrasında:
– Kendiniz ya da iş arkadaşlarınız için, farketmez; mutlaka notlarınızı temize çekin.
– Beğendiğiniz, etkilendiğiniz oturumların özet yazılarına bir göz atın.
– Değiş tokuş sonucu elinize geçen kartvizitleri gözden geçirin, bir daha bakmayacaklarınızı saklamayın, önemsediklerinize bir merhaba epostası gönderin.
– Güzelce dinlenin

Kristal Elma Yaratıcılık Festivali trend çözüm ortağı olduğumuz BiguLab ve dijital medya destek sponsoru olduğumuz Bigumigu markalarımızla festival boyunca hiçbir şeyi kaçırmadığınıza emin olmak için çalışacağız. Bu arada siz de FOMO’nuzu unutup keyifli bir festival deneyimi yaşamaya odaklanabilirsiniz.

Görseller: Bigumigu, Kristal Elma