Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpekler İçin Giyilebilir Teknoloji

Köpekler İçin Giyilebilir Teknoloji

Buddy isimli tasma, giyilebilir teknolojilerin sunduğu etkileşim yeteneğini köpeğinizin hizmetine sunuyor.

Giyilebilir teknolojiler ve internete bağlanıp diğer objelerle etkileşime geçebilen ürünler çoğaldıkça kullanım alanı da genişliyor. Indiegogo üzerinde fonlanan Buddy ise insandan öte, en içten yoldaşlarımızdan köpekler için üretilmiş bir giyilebilir teknoloji ürünü. Köpekleri kozmetik aksesuarlardan öte yaşamına katkı sağlayan yegane aksesuar olan tasma, Buddy ile modifiye ederek akıllı saatlerden farksız hale geliyor.

Hayatını bir köpekle paylaşan insanların dış faktörleri saymazsak yaşadığı en büyük endişe, can arkadaşlarından ayrıyken onların ne yaptığı bilmek ve gece yürüyüşlerinde nerede olduklarını görmek olarak iki temel sınıfa ayırabiliriz. Akıllı tasma Buddy ise bunları ve daha birçok işlevi internet ve teknolojiyle çözüm sunuyor. LED ışıklandırması ve GPS ile takip gibi işlevlerin yanı sıra donanımsal olarak Bluetooth bağlantısı, minik bir ekranı, ısı ve ışık sensörü bulunuyor. Yazılım cephesinde ise aktivite, konum tabanlı güvenlik çiti, yemek ve sağlık takibi, muayene gibi önemli kontroller için takvim uygulaması ve sosyal ağı bulunuyor. Ve tüm bunların yanı sıra evinizdeki diğer internete bağlanabilen cihazlarla da etkileşime geçebiliyor.

Indiegogo üzerinden başarıyla fonlanıp artık talep üzerine sipariş sistemini uygulayan Buddy, Türkiye’deki hayvan sevgisi ve farkındalık ortamında üçüncü şahıslar tarafından meçhul davranışlarla karşılansa da, bu ülkede yaşayan hayvanseverlerin ütopik dünyasında oldukça kullanışlı bir araç. Tabii yurt dışında bu sözlerin daha farklı şekilde kuracağımız da aşikar.

https://www.youtube.com/watch?v=1iAUHiD6cgk

Görsel; Buddy