Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpeğiniz Heyecanlandığı Her Anın Fotoğrafını Çeksin

Köpeğiniz Heyecanlandığı Her Anın Fotoğrafını Çeksin

Nikon Asia'nın geliştirdiği Heartography, göğüs tasması üzerindeki kamera ve nabız ölçer sayesinde köpeğinizin heyecanlandığı anları ölümsüzleştiriyor.

Nikon Asia, kompakt dijital kamera modellerinden Coolpix L31‘ı ve geliştirdikleri bir nabız ölçer cihazı kullanarak Grizzler isimli bir köpeği harika bir fotoğrafçıya dönüştürdü. Harika olmasının sebebi de Grizzler’ın sadece heyecan duyduğu anların fotoğrafını çekmesi. Yani tam anlamıyla bu işe gönül vermiş bir isim, hissetmeden fotoğraf çekmiyor adeta.

Nikon‘un bu sıcak projesi bizlere de dostlarımızın bakış açısından onların dünyalarına bakmamızı sağlıyor. Video yerine fotoğraf çekmek de nabzın tam anlamıyla kontrolünü sağlıyor ve duygusal tepkilerin dökümantasyonunu yapıyor. Projenin başarılı ve yüz gülümseten yönü de buradan çıkıyor. Çünkü fotoğraflarda insan parmağı bulunmuyor.

Heartography olarak isimlendirilen proje şimdilik gerçeğe dönüşmüş bir ürün değil. Ancak Whiskas’ın geçtiğimiz yıl kedilerin fotoğraf çektiği bir ürün tasarımından sonra Heartography ile birlikte, bu fikrin gerçek olmasını isteyen birçok kişinin varolduğunu öngörmek güç değil.

Görsel: Nikon, Heartography