Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kongolu Bir Mültecinin İstanbul’da Sıfırdan Yarattığı Müzik Kariyeri: Refugee Here I Am

Kongolu Bir Mültecinin İstanbul’da Sıfırdan Yarattığı Müzik Kariyeri: Refugee Here I Am

Yönetmen Eda Elif Tibet, İstanbul'a mülteci olarak gelen Enzo Ikah'ın hayat hikayesini müzikal belgesel Refugee Here I Am'de anlatıyor.

Gelecekte insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlar arasında su savaşları, iklim krizi gibi doğa olaylarının yanı sıra göçmen krizi de yer alıyor. Binbir farklı sorundan ötürü kendi ülkelerinde, yuvalarında yaşayamayan ve orayı terk etmek zorunda kalan bu insanlar farklı ülkelerde yaşamlarına devam etmeye çalışıyor. Mülteci, göçmen, sığınmacı gibi sıfatlarla tanımladığımız bu insanları doğrudan “Suriyeli” olarak kabul etsek de dünyanın dört bir yanındaki insanlar yuvalarında yaşayamayıp başka ülkelerde yaşamın peşinden koşuyor.

Yönetmen Eda Elif Tibet, Türkiye’ye gelip Tarlabaşı’nda yaşamına devam eden ve Türkiye’nin ilk bandrollü reggae albümünü yayınlayan Konglu Enzo Ikah’ın yaşam öyküsünü anlatıyor. Refugee Here I Am isimli müzikal belgesel, Enzo’nun bir mülteci olarak topluma kabul edilme ve bir müzisyen olarak kendini sevdirme yolculuğunu işliyor.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan ve bağımsız film festivallerini gezdikten sonra dijital olarak da yayınlanan Refugee Here I Am’in tamamı Vimeo’dan izlenebiliyor. Filmin tamamını aşağıda bulabilirsiniz. Daha sonra izlemek için favorilerine ekleyenler ise öncesinde fragmanına göz atabilir.

Filmin tamamı:

Görsel: Refugee Here I Am