Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kolektif Explore: Nevzat Aydın, IAMNOTBASIC, Cepfix, gaaraj

Kolektif Explore: Nevzat Aydın, IAMNOTBASIC, Cepfix, gaaraj

Yerel fikirlerin keşif sahnesi Kolektif Explore'un 10 Şubat'taki konuğu Nevzat Aydın, IAMNOTBASIC, Cepfix, gaaraj oldu.

Yerel fikirlerin, yaratıcı bireylerin ve girişimcilerin bir araya gelerek tecrübelerini paylaştığı etkinlik serisi Kolektif Explore‘un sonuncusu 10 Şubat’ta Kolektif House Sanayi’de gerçekleşti. Yemeksepeti kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın’ın açılış oturumuyla başlayan etkinlik yeni nesil yerel girişimlerden IAMNOTBASIC, Cepfix, gaaraj’ın sunumları ile devam etti.

2000’den bu yana devam eden Yemeksepeti yolculuğu boyunca kazandığı tecrübeleri ve Delivery Hero’ya satışı dahil aldığı kilit kararların nedenlerini açıklayan Nevzat Aydın, girişimlere karşı yatırım planlarını ve öngörülerini paylaştı.

Nevzat Aydın’dan hemen sonra ise kendini dikey entegre moda markası olarak tanımlayan IAMNOTBASIC‘in sunumu başladı. Kaliteli kumaşlı güzel kalıplı sade tişörtler üreten IAMNOTBASIC, girişimin kurucu ortaklarından Orkan Orgun’un sunumuyla beraber katılımcılarla buluştu. Orkan Orgun, 10 dakikalık sunumu içerisinde marka yaratma, sosyal sorumluluk ve dijital odaklı iletişim sürecine dair kazandığı tecrübeleri anlattı.

Teknolojinin en büyük cilvelerinden birisi olan teknik arızalar kullanıcılar için kabusa dönüşebiliyor. Kırılan ekranlar, bozulan orta tuşlar en bilindikleriyken tanımlayamadığımız sorunlar da cabası. Cepfix ise teknik servis sürecini dijital ortama taşıyan ve kullanıcıları teknik servis detaylarıyla uğraştırmayan bir girişim. Cepfix’in kurucu ortaklarından Ahmet Tigrel’in yaptığı sunumla beraber çalışma dinamiklerini nasıl dijital dünyaya entegre ettiklerini ve yetkili servislerden onay aldıklarına dair deneyimlerini anlattı.

Araç kiralama sürecinde zincir şirketlerle çalışmak genellikle zorluklarla dolu oluyor. Kişiden kişiye paylaşım kurgusuyla geliştirilen Gaaraj, kullanıcıların cebindeki araç olmayı hedefliyor. Kurucusu Mesut Jankat Sarı; araç kiralama deneyimini mobille buluşturarak herkesin istediği an bir araca ulaşmasını ve bunu en kolay, rahat şekilde yapmasını sağlıyor. 3 aylık bir girişim olan Gaaraj, küçük tanıtım bütçeleri ve kulaktan kulağa yayılmasıyla yolculuğuna devam ediyor.

Kolektif House’u Facebook, Instagram, YouTube ve Twitter‘dan takip edebilirsiniz.

Görsel; Kolektif House