Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Koca Tayland’ı Bir Dövmeye Sığdıran El İlanları: Tattoo Flyer

Koca Tayland’ı Bir Dövmeye Sığdıran El İlanları: Tattoo Flyer

Tayland Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı el ilanları, Tayland turizmini rengarenk dövmelerin içine saklamış.

Tayland Turizm Bakanlığı, uluslararası turizm fuarında dağıtacağı ve muhtemelen dağıtıldığı dakika çöpe gidecek olan el ilanlarını ilgi çekici ve “çöpe atılamayacak” bir formatta hazırlamış.

Leo Burnett Tayland imzalı kampanyada, tüm bu sosyal medya devrimine karşın hala en etkili mecralardan olan el ilanları kullanılıyor. Ancak farklı bir yolla. Kampanya için hazırlanan kağıt üzerindeki çeşit çeşit dövme çizimleri ilk olarak potansiyel turistlerin kollarına, omuzlarına eskiden cikletlerden çıkan yala-yapıştır dövmeler gibi uygulanıyor.

Dövme tasarımlarının güzelliği, potansiyel turistlerin bir kampanya için vücutlarını arka plan olarak kullanılmasına gösterebilecekleri direnci görünen o ki aşabilmiş. İnsanlar dövmeleri kağıttan vücutlarına geçirdikten sonra kampanyanın ikinci dalgasına maruz kalıyor ve yine kendi kendilerine kampanyayı canlandırmaları gerekiyor: Akıllı telefonlarıyla dövmelerini tarıyorlar ve ta daa! Karşılarına Tayland’a gitme dürtüsü yaratmayı hedefleyen, Tayland hikayeleri içeren videolar çıkıyor.

Leo Burnett, el ilanlarının hala etkin olan gücünü, potansiyel ziyaretçilerin birebir katılmak durumunda olduğu bir kurgu yaratarak tüm süreci bir tecrübeye dönüştürmüş. Vücutlarındaki, aslında reklam olan, Tayland’a köprü kuran sanat üzerinden ülkeyle bir bağ kurmamaları olası değil. Son adımda tüm bu daha geleneksel teknikleri günümüz dijital çağı araçlarını kullanarak taçlandırınca karşımıza işleyen bir kampanya çıkmış.

Tanesi 25 cent’e mal olan ilanlar, şu ana kadarki en büyük kampanya başarısını sağlayarak, uygulandığı Shanghai Fuarı ertesinde Tayland’a giden Çinli turist sayısında %42’lik bir artış sağlamış.

Görsel; Youtube