Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kişiye Özel Tekerlekli Sandalye: GO

Kişiye Özel Tekerlekli Sandalye: GO

Benjamin Hubert 3B yazıcıdan destek alarak kişiselleştirilmiş bir tekerlekli sandalye tasarladı.

Londra’lı tasarım stüdyosu Layer, 3 boyutlu yazıcı ile desteklenen bir tekerlekli sandalye tasarladı. Sandalye, 24-26 Mayıs tarihlerinde yine Londra’da gerçekleştirilecek olan Clerkenwell Tasarım Haftası‘nda yer alacak.

Firma sahibi Benjamin Hubert, oturak ve ayak yaslama bölümünün 3B yazıcı ile üretilen ürünün dünyada bir ilk olduğunu savunuyor. Çünkü GO ismi verilen tekerlekli sandalye, kullanıcısının biyometrik verileri taranarak kişiye özel olarak hazırlanıyor. Vücut boyutları ve ağırlık gibi parametrelere göre engelli bireyin bedeni ile bütünlük sağlayacak biçimde geliştirilen sandalye için kullanıcıya sunulanlar bununla da sınırlı değil. Akıllı telefon ile erişilebilen bir mobil uygulamada kullanıcı renk ve desen seçenekleri yanında, ilave aksesuarlarla da ürünü kendi zevkine ve ihtiyaçlarına uygun hale getirebiliyor.

Oturak bölümü, sarsıntıyı emerek konforu artıran yarı geçirgen reçine ve termoplastik poliüretan (TPU) malzemelerinin bir karışımından imal edilmiş. Ayak yaslama bölümünde ise sağlamlığı ile ön plana çıkan titanyum kullanılmış.

Engelli kullanıcılar ve tıbbi uzmanlarla birlikte yürütülen 2 yıllık bir araştırma sürecinin neticesinde doğan ürün, tıbbi bir destek olmasının yanı sıra insan odaklı bir tasarım haline getirilmiş.



Tüm detayları ile kişiselleştirilen bu tasarım, engelli bir bireyin hayatında oldukça önemli bir yere sahip olan tekerlekli sandalyeyi klasik soğuk çizgisinden çıkararak, şık ve konforlu bir noktaya taşımayı başarmış.

Görsel: Layerdesign