Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kısa Film: Akıllı Telefon Takıntımızın Sıradan Bir Günü

Kısa Film: Akıllı Telefon Takıntımızın Sıradan Bir Günü

Mr. Selfie, en büyük bağımlılığımızın günlük hayatın güzelliklerini nasıl sömürdüğünü anlatıyor.

Akıllı telefon bağımlılığının gerçek olup olmadığını konuşmaya sanırım kimsenin ihtiyacı yok. Neredeyse hepimiz dışarı çıktığımızda, bir yerde beklerken veya karşımızda birisi varken akıllı telefonlarımızla vakit geçiriyoruz. Bu takıntının literatürdeki karşılığı, phubbing‘in önüne geçmek için Coca-Cola reklam filmi yayınlıyor, girişimciler bunu önleyecek uygulamalar geliştiriyor. Ancak yine de telefonu bırakıp hayatın güzel yönlerini görmek için kendi içimizde bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor.

Mr. Selfie, her gün çevremizde veya aynanın karşısında gördüğümüz bir karakter. Rutin hayatı içerisinde en çok yaptığı şey telefonuyla ilgilenmek. Öyle ki telefonuna gelen her beğeniyi ve minik kalpleri büyük bir heyecanla karşılıyor. Tüm gün de dikkati orada. 

Dışarıda yürürken birçok farklı yerden geçiyor. İnşaat alanı, otobüs, stadyum hatta uzaya bile gidiyor. Fakat Mr. Selfie bunların hiçbirinin farkında değil. Tek önemsediği şey güzel bir selfie çekerek sosyal ağlarda yeterince beğeni alması. 

weareseventeen tarafından hazırlanan Mr Selfie, modern toplum içerisinde yaşadığımız çelişkileri ve telefona bakarken kaçırdığımız değerleri sergiliyor.

Künye;

Konsept ve Hikaye: George Alexander
Yönetmen: George Alexander & Cesar Pelizer
Tasarım ve Animasyon: Cesar Pelizer
Müzik ve Ses Tasarım: Syncbox

Görsel; Vimeo, weareseventeen