Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kimsenin Size Söylemeyeceği 20 Hayat Dersi

Kimsenin Size Söylemeyeceği 20 Hayat Dersi

İspanyol illüstratör Alex Noriega, yaşadığı zorluklar sonucu öğrendiği 20 hayat dersini çizdiği sevimli karikatürlere taşıdı.

2010 yılında işyerinde yaşadığı problemler nedeniyle maddi ve manevi bir takım sıkıntılara giren Barcelonalı illüstratör Alex Noriega, nerede yanlış yaptığını düşünürken, eline kalemi kağıdı alıp hayatın ona öğrettiklerini ve öğrendiklerinin kendisine neler hissettirdiğini mümkün olduğunca basit çizimlerle anlatmaya başladı.

Daha sonrasında ise yaptığı çizimleri “Stuff No One Told Me” (Kimsenin Bana Söylemediği Şeyler) ismindeki bloguna taşıyan Noreiga, kimsenin size söyleyemeyeceği, bizzat kendinizin öğrenmesi ve kulağa küpe olması gereken hayat derslerini içeren bir dizi illüstrasyon ortaya çıkardı.

Noriega, hayatı biraz zor öğrenmiş olabilir fakat, yaptığı karikatüre benzer çizimlerle bizler için bir parça da olsa kolaylaştırmak istiyor ve bilmemiz gereken şeylerin hepsini bizlere söylüyor. İllüstratörün çizimleri, genellikle gözümüzde büyüttüğümüz şeyleri zen öğretilerinde olduğu gibi bir bilgelikle kucaklamamızı ve yaşadığımız olaylara itinayla yaklaşmamıza yardımcı olmaya çalışıyor.

Noriega, tecrübelerine dayanarak; “Başarı herkes için farklı anlamlara gelir. Buna saygı duyun”, “Hiçbir marka dostunuz değildir”, “Uyumak, hiçbir şey yapmadan yapabileceğiniz en sağlıklı şeydir”, “Bir gün, bugünü özleyeceksiniz”, “Bir problem hakkında çok fazla düşünmek, problemi çözmenizi kolaylaştırmayacaktır”, “Her zaman sizden daha güzel ya da çirkin insanlar olacaktır. Kabullenin ve yola devam edin…”, “Moda ve trendler saçmalıktan ibarettir. Sizi kandırmalarına izin vermeyin”, “Kaç kere çuvalladığınızın skorunu kimse tutmuyor, bu yüzden sakin olun”, “Eşyalar yalnızca eşyadır. Onlara bağlanmayın” gibi 20 önemli hayat bilgisi paylaşıyor.

Görsel: Stuff No One Told Me