Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kilyos’taki Görme Engelli Öğrenciler İçin 3 Boyutlu Mezuniyet Yıllığı

Kilyos’taki Görme Engelli Öğrenciler İçin 3 Boyutlu Mezuniyet Yıllığı

Social MakerLab, Kilyos Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere dokunabilecekleri yıllıklar hazırladı.

3 boyutlu yazıcıları kullanarak Soma’daki ailelerin sabun üretmesini sağlayarak yeni bir kazanç modeli oluşturan, Şişli Etfal Hastanesi Onkoloji Bölümü’ndeki çocukları sanal gerçeklikle buluşturarak bambaşka dünyalarda tura çıkaran Social MakerLab, bu eğitim öğretim yılının sonu için de Kilyos Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerine bir sürpriz hazırladı.

Sibel Soyak Eşder’e ve 3Durak‘ın desteğiyle geliştirilen projede, okulda eğitim görmekte olan görme engelli öğrencilerin yüzlerini 3 boyutlu tarayıp basarak ikonik bir kalıba dönüştürdüler. Ardından da bu yıl mezun olacak öğrenciler için 3b basılarak hazırlanmış yüzleri ve braille alfabesiyle yazılmış notlarıyla bir yıllık hazırlandı. Bu sayede her lise öğrencisinin anıları arasında yer alan yıllık hazırlamak görme engelli öğrenciler için de mümkün oldu. İnsanlar arasındaki ayrım ve kırılma bir nebze daha azaldı.

3B baskı teknolojilerini kullanarak görme engelliler için ünlü sanat eserleri yeniden yapılmış, yine aynı teknolojiyle resimli kitaplar da erişilebilir olmuştu. Günümüzde uygulanabilirliği ve kullanımı kolaylaşan 3b baskı ve tarama teknolojilerini kullanarak yapılabilecek bu naiflikler birçok insanın da hayatını güzelleştirme gücüne sahip.

Görsel: Social MakerLab