Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendi Kendini Geçen Preroll Reklam

Kendi Kendini Geçen Preroll Reklam

Barclays için The Martin Agency tarafından yaratılan preroll; "Reklamı Geç" butonunu Rube Goldberg tarzı bir düzeneğin içerisindeki bir öğe olarak kullanıyor.

Video paylaşım sitelerindeki video öncesi giren reklamlar herkesin canını sıkıyor. Markalar da bu sıkıcılığı kırmak için yaratıcı yollar deniyor. The Martin Agency daha önce de yaratıcı preroll reklamlarıyla gündeme gelmişti. Cannes’da Grand Prix alan Geico reklamı ilk akla gelenlerden mesela. Ajans şimdi de Barclays için yaptığı eğlenceli bir preroll filmiyle karşımızda. Film; basit bir şeyi yapmak için kurulan karmaşık bir mekanik düzenek olan Rube Goldberg makinelerinden ilham alıyor.

Pek çok sektöre kurumsal bankacılık hizmetleri veren Barclays için hazırlanan preroll filmi; kendi kendine geçebiliyor! OK Go videolarını anımsatan, Rube Goldberg tarzı bir düzenekte, bir şey diğerini, o diğerini çalıştırıyor ve sonunda sistemin içindeki bir öğe olan “Skip Ad” yazısının kırılması sağlanıyor. Reklam tabii aslında kendi kendini geçmiyor, preroll süresi boyunca çalışan düzenek sonunda hedefine ulaştığında reklam bitmiş oluyor zaten. Ama o sırada siz eğlendiğiniz için preroll sıkıcılığına düşmemiş oluyorsunuz. Kaldı ki bu reklam zaten normal preroll reklamlardan daha kısa.

1stAveMachine yönetmeni Bob Partington tarafından çekilen reklamın bir diğer güzel yanı da kullanılan öğeler aracılığıyla bankanın hizmetlerine de değinilmiş olması. Düzeneği çalıştırılan öğeler üzerinde Barclays’in hizmet anlayışını yansıtan ibareler var.

Filmin yanı sıra kamera arkası görüntüleri ve neyin nasıl yapıldığına ilişkin video da internette yayınlandı. Buradan da düzeneğin nasıl kurulduğunu izleyebilirsiniz.

Künye:
Reklamveren: Barclays
Reklam Ajansı: The Martin Agency
Yaratıcı Yönetmen: Mark Nicholson
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Dan Fisher
TV Yapım: Christian Gill
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Stephanie Hobart
Yaratıcı Ekip: Soren Birk, Lloyd Daniel
Ses Tasarım: Smoke & Mirrors/Wave
Post Prodüksiyon: Glassworks
Yapım Şirketi: 1stAvenueMachine
Yapımcı: Mike Capon
Yönetici Yapımcı: Isabella Parish
Yönetmen: Bob Partington

Görsel: YouTube