Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kaza Anında Ambulans Çağıran Akıllı Kask: Helpmet

Kaza Anında Ambulans Çağıran Akıllı Kask: Helpmet

Helpmet akıllı kask, geçirdikleri kaza sonrası kritik yaralar alan motosiklet sürücülerinin konumunu tespit edip, sağlık ekiplerine bildiriyor.

Tayland’da trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin %80’ini motosiklet sürücüleri oluşturuyor. Bir reklam ajansı, Taylandlı sağlık kuruluşu ile geliştirdiği ürünle, yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgiyi, motor sürücüleri için kalınlaştırmak istiyor.

BBDO Bangkok ve Thai Health Promotion Foundation (Thai Sağlık Geliştirme Kurumu), tıpkı yemekteki fazla yağı emen AbsorbPlate’de olduğu gibi tekrar güçlerini birleştirdi ve bu kez, Tayland’ın kanayan yarası haline gelen, ölümle sonuçlanan motorsiklet kazalarını azaltabilmek için “Helpmet”i ortaya çıkardı.

Helpmet motosiklet kaskı, şok saptama sistemi adı verilen bir teknolojiyle çalışıyor ve GPS’le koordineli çalışan hücre erişim şebekesi yani cep telefonu şebekesi sayesinde kaza geçiren sürücünün yerini acil durum müdahale ekiplerine bildiriyor.

Kafaya alınan darbeleri tespit eden Helpmet akıllı kask, kaza geçiren motosiklet sürücüsünün bilinci kapanırsa Ulusal Acil Durum Koordinasyon Merkezi’ne kısa mesaj gönderiyor. Mesajın içeriğinde, sürücünün GPS’le belirlenen lokasyonu telefonun SIM kartı sayesinde paylaşılıyor. Eğer, Helpmet kullanıcısı sürücüler, kask için hazırlanan internet sitesine kayıt olurlarsa haklarında daha detaylı bilgiye ulaşılabiliyor.

Thai Health Promotion Foundation’ın Thai Road Safety Project’le (Thai Yol Güvenliği Projesi) paralel olarak ve pek çoğu Tayland’ın kırsal kesimlerinde gerçekleşen motosiklet kazalarının ölümle sonuçlanmasını önlemek için geliştirdiği Helpmet akıllı kask, kazaların önüne geçmek istiyor. Helpmet, sağlık ekiplerine kazazedenin durumu ve kaza geçirdiği yer hakkında nokta atışı bilgiler iletilmesini sağlıyor.

Künye:

Müşteri: Thai Health Promotion Foundation
Başlık: “Helpmet”
Ajans: BBDO Bangkok
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Suthisak Sucharittanonta
Üst Yaratıcı Yönetmen: Anuwat Nitipanont
Yaratıcı Yönetmen: Pitha Udomkanjananan
Sanat Yönetmeni: Nattagorn Thairattanasuwan
Metin Yazarı: Manamai Rodpetch
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Vasanai Pakapongpan
Hesap Yöneticisi: Tanyawan Wongapichart

Görsel: YouTube