Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanser Hastası Çocukların Uzaklara Gitme Hayali Expedia’yla Gerçek Oldu

Kanser Hastası Çocukların Uzaklara Gitme Hayali Expedia’yla Gerçek Oldu

Expedia, St. Jude Çocuk Hastanesi’nde kanser tedavisi gören ve hastaneden uzaklaşamayan çocukların uzak ülkelere gitme hayalini gerçek zamanlı 360 derece kamera deneyimiyle gerçeğe dönüştürmek istedi.

Gördüğü tedavi yüzünden aylar ya da yıllarca hastaneye hapsolmak zorunda kalan küçük bir kız düşünün ve ardından bu kızın en büyük hayalinin Arjantin düzlüklerinde atla bir gezintiye çıkmak olduğunu bunun gerçekleştiğini düşünün…

Tedavisinden dolayı hastaneden uzaklaşamayan bu küçük kızın hayali, çevrimiçi seyahat acentesi Expedia’nın “Dream Adventures” adını taşıyan yeni kampanyasıyla bir anlamda gerçeğe dönüştü.

Expedia, interaktif canlı yayın yapabilen 360 derece görüş açısına sahip bir kamera ve özel olarak oluşturulan bir görüntüleme odası yardımıyla St. Jude Çocuk Hastanesi’nde kanser tedavisi gören çocukların tedavilerinin izin vermediği açık hava etkinliklerini deneyimlemesini sağladı.

180LA ajansıyla birlikte hazırlanan kampanyayla birlikte çocuklar olmak istedikleri, hayal ettikleri yerlerde sanal da olsa bir yolculuğa çıktılar, ormandaki maymunlarla oynayıp, denizdeki balıklarla yüzdüler ya da çölde kazı yapıp fosiller buldular.

Teknoloji, St. Jude Çocuk Hastanesi’nin 4 duvarını, zeminini ve tavanını son derece etkileyici görsel bir sunum yapılan bir görüntüleme odasına dönüştürdü. Gerçek zamanlı olarak hazırlanan kampanyada Miami, Playa del Carmen gibi farklı ülkelerdeki şehirlerde yer alan ve çocukların verdiği yönergelere göre hareket edip, onların bu deneyimden en iyi şekilde yararlanmasını isteyen Expedia çalışanları görev yaptı.

Aslına bakılırsa, çocuklarla ve onların hayal gücüyle oluşan bir kampanya hazırlamak, son zamanlarda seyahat hizmetleri veren firmaların seyahat kavramına yeniden sihirli bir dokunuş getirmesine yardımcı oldu.

Başka bir deyişle, Expedia insanların, kendilerini güçsüz düşüren hastalıklarla savaşan çocuklarla empati kurabilmesini sağladı ve bunu yaparken günümüz teknolojisinin nimetlerinden faydalandı. Teknolojiyi, çocuklara vaat ettiği şeyi gerçekleştirmek için akıllıca kullanan Expedia, mutluluğun aslında dünyanın görkemli doğal güzelliklerini görebilmekle bağlantılı olduğunu vurguladı ve çocuklara ne kadar zor koşullarla yüzleşmek zorunda kalırlarsa kalsınlar umutlarını asla kaybetmemeleri gerektiğini hatırlatmak istedi.

Görsel: YouTube