Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kano’dan Çocukların Kendi Kendine Yapıp Programlayabileceği Elektronik Oyuncak Kitleri

Kano’dan Çocukların Kendi Kendine Yapıp Programlayabileceği Elektronik Oyuncak Kitleri

Kano’nun kamera, hoparlör ve piksel kiti ile çocuklar kendi bilgisayarlarını basit adımlarla oluşturabiliyor ve kod yazmayı öğreniyor.

Bundan üç yıl önce başarıya ulaşan ilk projesini Kickstarter’da duyuran kendin yap bilgisayar üreticisi Kano, ikinci projesinin yer aldığı Kickstarter kampanyasıyla karşımızda. Çocuklara hem kendi bilgisayarlarını yaratmayı hem de kod yazmayı öğretmeyi amaçlayan Kano bu kez, hem çocukların hem de yetişkinlerin basit yönergeleri izleyerek kendi kendine birleştirebileceği; kamera, hoparlör ve piksel kitleri ve oluşturulan cihazlara derinlik katan sensörlerle teknik konuları çocuklar için oyun dolu, fiziksel bir platforma taşıyor.

Her birine 99, setlerin tamamına 249 dolara sahip olunabilen 3 yeni kit arasında yer alan Camera Kit, parçaları kolayca birleştirilerek yapılan güçlü bir kamera seti. Çocukların odaklanmayı ve fotoğraf çekmeyi öğrenmesi için geliştirilen kamerayla filtreler yaratılabiliyor, time-lapse videolar çekilebiliyor.

Pixel Kit’le piksellere ayrılmış, LEGO görünümdeki birçok LED ışıklı parçanın programlanmasıyla skor tabelası, hava durumu göstergesi, çeşitli animasyonlar ve 1.7 milyon renkle piksel sanatı görselleri yaratılabiliyor. Speaker Kit ise birleştirilerek Bluetooth hoparlör, telsiz ve kodlarla elektronik müzik üretebileceği bir synthesizer haline geliyor. Farklı sesleri ayırt edebiliyor.

Çocuklar bu oyuncaklarla geleceğin dünyasına kod yazmayı öğrenerek adapte olurken, arkadaşlarıyla oluşturduğu gruplarda hep bir arada oyunlar oynayabiliyor.

Görsel: Kano, Kickstarter