Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Kanada’daki Gıda Çölleri

​Kanada’daki Gıda Çölleri

Hellmann’s Kanada, meyve, sebze gibi taze gıdalara erişimi olmayan ya da normalin çok üstünde fiyatlarla ulaşabilen bölgelerin yaşadığı soruna dikkat çekiyor.

Düşünün ki, sokağınızın köşesindeki süpermarkete gidiyorsunuz ve elinizin altında görmeye alışık olduğunuz çeşit çeşit meyve-sebzeler bir anda yok olmuş. 2 domates, 5 patlıcan durdukları yerden size anormal fiyatlarla bakıyorlar. Bu bizim için garip bir durum olsa da, dünyanın birçok yerinde “Gıda Çölleri” denilen, gıda erişiminde sorun yaşayan bölgeler var: Kanada gibi. Özellikle Kuzey Kanada’da taze domatesin fiyatı ülkenin diğer bölgelerine göre neredeyse yedi misli.

Hellmann’s, sağlıklı ve taze gıdalara erişimi kolaylaştırmak için insanları bu sorun hakkında bilgilendirip, çözüme ortak olmalarını istiyor.

Hazırlanan kampanya videosunda, markete girip neredeyse tamamı boş rafları ve inanılmaz pahalı sebze-meyve fiyatlarını gören insanların şaşkınlıklarını izliyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=MSVrvqX9qQU
Hellmann’s, kampanyayı sosyal medya üzerinden de desteklemek için, Kanadalılardan, #MyTomato hashtagiyle bulundukları yerlerden domatese ne kadar ödediklerini paylaşmalarını istemiş.

Bunun yanında kuzeydeki çiftlik eğitimi enstitüsüne 75.000 dolar bağışlayarak, kendi seralarını inşa edip, uzun süreli gıda üretimi yapabilmeleri için gerekli olan sermayeyi yaratmalarına yardımcı olmuş. Hashtag’e girip 17 dolarlık domatesleri gören büyükşehirli Kanadalılardan imza kampanyalarına destek istiyorlar, imzalar Ekim ayında düzenlenecek olan Kanada Yiyecek Zirvesi’nde politik ve sanayi liderlerine iletilecek.

Görsel; Youtube