Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kamp Sever Bir Tasarımcıdan Demonte Mobilyalar

Kamp Sever Bir Tasarımcıdan Demonte Mobilyalar

Çadır birleştirme tekniği bu kez mobilya üretimine ilham verdi ve ortaya metal ve deriden oluşan demonte mobilyalar çıktı.

Alman tasarımcı Chistian Heikoop, çadırlarda kullanılan birleşim mantığından yola çıkarak demonte bir mobilya serisi tasarladı. Parçaların kullanıcı tarafından elle bir araya getirilmesiyle oluşturulan ürünler, kamp malzemelerinden esinlerek doğmuş.

22 – 30 Ekim tarihleri arasında Eindhoven’da üzenlenen Dutch Design Week kapsamında sergilenen ürünler, herhangi bir araç gerece gerek duyulmaksızın kolaylıkla ve hızlıca birleştirilmek üzere tasarlandı. Ürünlerin çerçevesini iç içe geçirilebilen metal borular oluştururken, bunlara deri kılıflar giydirilerek mobilyalar tamamlanıyor.

Glissade adı verilen sandalye 12 parçadan meydana geliyor. Bu parçalardan sırt kısmını oluşturan ana metal eğrisel olarak üretilirken, oturak çerçevesi, kolçak ve bacaklardaki borular düz olarak tasarlanmış. Koleksiyon ayrıca farklı renklerde deri kılıflarla kaplanan bank ve masaları da içeriyor.

Tasarımcı Christian Heikoop Eindhoven Tasarım Akademisi’nden bu sene mezun olmuş ve ünlü moda markası Kenzo için kağıt maskelerden oluşan bir seri de dahil olmak üzere pek çok yaratıcı tasarıma imza atmış. Heikoop’un Kenzo için tasarladığı ürünleri buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Christian Heikoop