Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kameranızla Anında Google Translate Hizmeti Artık 27 Dilde

Kameranızla Anında Google Translate Hizmeti Artık 27 Dilde

Google'ın Word Lens ve yapay sinir ağ tabanlı kamera üzerinden gerçek zamanlı çeviri hizmeti artık 27 dil destekliyor.

Google’ın yapay sinir ağlarını sadece Deep Dream algoritmasından ibaret tutmadığını gösteren bir gelişmeden bahsedeceğiz. Arada beş yıl öncesine de giderek.

Beş yıl önce Aygül merak ettiğiniz yabancı bir kelimeyi anında görüntüsü üzerinden çeviren Word Lens’ten bahsetmiş. Cep telefonunuzun kamerasını merak ettiğiniz kelimenin üstüne tuttuğunuzda kelimeyi anında çeviren teknolojiyi geçen yıl Google satın almıştı. Böylelikle teknoloji Google Translate’in yedi dilde geçerli olan etkileyici bir özelliği olarak varlığını sürdürüyordu.

Google, kamera üzerinden gerçek zamanlı çeviri özelliğini şimdi yapay sinir ağlarıyla iyice güçlendirdi. Özellik artık Türkçe de dahil olmak üzere toplam 27 dilde geçerli. Özelliğin internetsiz de çalışması ayrıca fayda sağlayacak gibi.

Yapay zekayla kapasitesini geliştiren özellik kapsamında sadece Tayca ve Hintçe tek yönlü çevrilebiliyor, diğer bir deyişle İngilizceyle iki yönlü şekilde çevrilemiyor.

Yeni eklenen dilleri kullanmak isterseniz Google Translate Android ve iOS uygulamasında istediğiniz dillere ait 2 megabyte’lık modülleri yüklemeniz yeterli.

Görsel: Official Google Blog