Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadının Güçlendirilmesine Sırtını Dayayan Kampanyalara Kinayeli Bir Eleştiri

Kadının Güçlendirilmesine Sırtını Dayayan Kampanyalara Kinayeli Bir Eleştiri

John St., kinayeli bir dille hazırladığı reklam filminde kadının güçlendirilmesini ele alan ve üzerinden para kazanan ünlü markaları eleştiriyor.

Torontolu reklam ajansı John St., hazırladığı “Jane St.” isimli reklam filmiyle, son birkaç yılda neredeyse moda haline gelen “kadınların güçlendirilmesi”ni ele alan kampanyaları kinayeli bir dille eleştiriyor.

Kadınların güçlendirilmesini ele alan markalar deyince akla ilk olarak Dove ve Always geliyor. Bunların yanında iç giyim markaları Panache ve Lane Bryant’ın geçtiğimiz aylarda hazırladıkları kampanyaları da ilk aklıma gelenlerden oldu.

John St., kadının güçlendirilmesi kampanyalarının kadınlara ilham olma bahanesiyle, kadınların güvensizliklerini öne çıkarıp, bunun üzerinden para kazanmaya dönüştüğü iddiasıyla tüm bu markalarla maytap geçmiş. Birçok markanın kadının güçlendirilmesi trenine sonradan atlayıp, içtenlikten yoksun ve hesaplı kampanyalarının işin suyunu çıkarttığı iddiasını da işlemiş.

Ajansın kendini Jane St. olarak tanımlayıp şimdiye kadarki kadının güçlendirilmesi kampanyalarını parodileştirdiği filmde; “Eğer ağlıyorsa, alacaktır” mottosu, her tüy güzeldir fotoğraf çekimi öne çıkanlar arasında.

Görsel; Youtube