Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kaçıracağınız Diziyi Bir Tweet ile Kaydedin

Kaçıracağınız Diziyi Bir Tweet ile Kaydedin

Dijital yayıncılık platofrmu Sky Brezilya, kaçırdığınız TV şovu ve dizileri tek tweet'le kaydetmeniz için @skyrec projesini geliştiriyor.

Brezilya’nın en büyük dijital yayın platformu Sky‘ın dijital ajansı AgenciaClick Isobar, marka için gerçek bir ihtiyaca yanıt veren bir proje geliştirmiş. Proje Twitter etiketini TV programı kayıt butonu gibi kullanıyor.
Kullanıcılar Sky’ın ınternet sitesine Twitter hesapları ile kayıt oluyorlar.
Kullanıcı kaydetmek istediği programla ilgili @skybrasil’in attığı bir tweet görürse, o tweet’i retweet ediyor ve #skyrec etiketini ekliyor.
Sky, Twitter ile yaptığı anlaşma sonucu o kullanıcının evindeki cihaza o programı otomatik olarak kaydediyor.
Böylece #skyrec etiketini kullanan kullanıcılar programa gitmek zorunda kalmıyor, program onların ayağına geliyor.
Projenin bir sonraki basamağında ise kullanıcıların kendi tweetleri ile programları kaydedebilmesi, ayrıca onların takipçilerinin de bu tweet’leri retweet etme durumunda tweet’le kayıt teknolojisinden faydalanabilmesi hedefleniyor.
Sky, bu projeyi dijital medya satın alımı ve reklamlarla destekliyor, yakında da Brezilyalı müzisyen, model gibi ünlülerle çalırarak duyurmaya devam edecek. Proje kendiini ispatlaması için zamana ihtiyaç duysa da geniş bir kitlede sorusuz çalışırsa ses getireceğe benziyor.