Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
JWT London İşe Alımlarda Daha Eşitlikçi Bir Yöntem Uygulayacak

JWT London İşe Alımlarda Daha Eşitlikçi Bir Yöntem Uygulayacak

İşe alım sürecinde adayları cinsiyet, ırk, kilo gibi ayrımcı faktörleri ve ortadan kaldırmak için alternatif bir işe alım modeli kullanmaya başlıyor.

İşe alım sürecinde iyi giyinmek, etkileyici cümleler çalışmak veya klişe cümlelere refleks geliştirmek gibi tecrübe ederek geliştirilen özelliklerin yanı sıra cinsiyet, ırk, kilo gibi farklı değişkenler de karar aşamasında etki edebiliyor. Ve bu da bir çeşit ayrımcılık doğuruyor.

JWT London, bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak için insanları CV’sine ve görünüşe göre yargılamayan bir model olan JWT Pioneers ile işe alım sürecini yeniden şekillendiriyor. Şirket içindeki çeşitliliği artırmak ve farklı yetkinliklere sahip bireylere eşit şans tanımak için CV’leri incelemek yerine 6 standart soru ile işe alımları yönetecek. Bu 6 soruya verilen yanıtlar kişilerin tüm meziyetlerini sergilemesi için gerekli ortamı sunuyor ve adil bir zemin yaratıyor.

CV gönderimi ve incelenmesi sürecin tamamından çıkarılmış değil. Ancak görüşmelerin ilerleyen aşamalarında CV’ler incelenecek. Bu uygulamanın kökünde ise Mart ayında göreve başlayan JWT Worldwide’ın CEO’su Tamara Ingram’ın şirket içinde başlattığı değişim yatıyor. Önceki CEO Gustavo Martinez ırkçı ve cinsiyetçi tutumları nedeniyle istifa etmişti. Ingram da başlattığı bu değişimle JWT’deki farklılıkları ve yeni değerleri cesaretlendirmek istiyor.

JWT Pioneers üzerinden yapılan başvurular 12 Eylül’e kadar devam edecek ve kabul edilen adaylar 2017 başında iş başı yapacak.

Görsel: JWT Pioneers