Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
JR, Louvre’un Simgesi Cam Piramidi Kaybetti

JR, Louvre’un Simgesi Cam Piramidi Kaybetti

Sokak sanatçısı JR, Louvre Müzesi’nin avlusundaki cam piramidi, fotoğraflarla kapladı ve oluşturduğu optik illüzyonla gözden kaybetti.

Geniş ölçekli sokak sanatı çalışmalarıyla tanıdığımız Fransız sokak sanatçısı JR’ı, Fransa Ulusal Meclis binasına İklim Zirvesi’ne katılan 500 politikacıyı projeksiyon yöntemiyle yansıttığı sessiz protestosu, İstanbul Fatih’te bir apartmanın duvarına çizdiği ancak, daha sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından üstü boyanan yaşlı adam eseri ve Manhattan’ın göbeğindeki bir kaldırıma The New York Times işbirliği ile çizdiği yürüyen adamla hatırlıyoruz.

TED Ödülü sahibi sanatçı, bu defa, halka açık son çalışmasını Louvre Müzesi’nin cam ve metal kullanılarak inşa edilen cam piramidi üzerinde gerçekleştirdi. Sanatçı, “JR au Louvre” ismini taşıyan eseriyle, piramidin dış cephesindeki camları, müzeye ait siyah-beyaz fotoğraf baskılarıyla kapladı. Göz yanılmasına sebep olan fotoğraf yerleştirmesi, Louvre Müzesi’nin simgesi halindeki yapıyı adeta yok etti.

Çalışmalarında genellikle insan figürü kullanan sanatçı bu kez Louvre’a ait fotoğrafları müzenin en önemli binasının ön cephesine yerleştirmeyi tercih etti. Dışarıdan bakıldığında kolayca fark edilen ve büyük ilgi çeken çalışma için 28-29 Mayıs tarihlerinde 24 saatlik bir etkinlik hazırlandı. Etkinlikte; film izletileri, atölye çalışmaları Nills Frahm’ın müzik performansı ve New York Şehir Balesi tarafından dans gösterisi sergilendi. JR’ı Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Çalışmanın hazırlanış videosu:

Görsel: Facebook, Instagram