Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jeff Koons’tan New York’un Kalbine Dev Yerleştirme

Jeff Koons’tan New York’un Kalbine Dev Yerleştirme

Jeff Koons, kayıp çocuklara dikkat çekmek amacıyla New York'ta bulunan Rockefeller Center'ın önüne dev şişme bir balerin yerleştirdi.

Paslanmaz çelikten yaptığı ayna yüzeyli ve balon görünümlü çağdaş sanat nesneleriyle tanınan Jeff Koons, bu defa New York’un kalbine Rockefeller Center’a dev bir Balerin yerleştirdi. 14 metre yüksekliğindeki Seated Ballerina (oturan balerin) adlı çalışma, metalik yansıtıcı yüzeye sahip şişme bir nesneden oluşuyor.

Koons, Seated Ballerina adlı çalışmasını, International Center for Missing and Exploited Children’ı (uluslararası kayıp ve istismar edilen çocuklar merkezi) desteklemek ve Ulusal Kayıp Çocuklar Ayı’na dikkat çekmek amacıyla gayrimenkul şirketi Tishman Speyer (Rockefeller Center bu şirketin mülkiyetinde) ve Art Production Fund ile iş birliği içinde gerçekleştirdi. Projenin basın bülteninde de geçtiğimiz yıl yalnızca ABD’de 465 bini aşkın kayıp çocuk bildirimi yapıldığına dikkat çekiliyor.

Koons, Seated Ballerina yerleştirmesini şöyle açıklıyor: “Umarım Rockefeller Center’da Seated Ballerina’nın kurulması, izleyiciye kendi potansiyellerine ulaşabilmeleri için bir onaylanma ve heyecan duygusu sunar. Çalışma, tefekkür ve insan olmanın anlamına vurgu yapan yansıtıcı özelliğiyle hayatın enerjisini taklit ediyor. Çok umut verici bir parça.”

12 Mayıs’ta sergilenmeye başlayan Seated Ballerina yerleştirmesi 23 Haziran’a kadar izleyicilerle buluşmaya devam edecek.



quote class=




Görsel: Instagram