Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japon Farkıyla Dünyanın İlk Şeker Yakan Roketi

Japon Farkıyla Dünyanın İlk Şeker Yakan Roketi

Roketin yakıt olarak şeker kullanabileceğini kanıtlayan gösteri, meşhur Japon şeker markası UHA Mikakuto tarafından desteklendi.

Dünyanın ilk şeker yakan roketini gözler önüne seren Candy Rocket Project‘in sayfasına baktığınızda, ne oldu da bir grup Japon bilim insanı bunu yapacak kadar çıldırdı, diye sorabilirsiniz.

Birazcık dikkat ettiğinizde projenin Japon şeker sanayisinin en büyük markalarından UHA Mikakuto tarafından desteklendiğini fark ediyorsunuz. Temelindeki niyet ise çocukların ve gençlerin yedikleri şekerlerin bir roketi bile harekete geçirebileceğini gösterip hayal güçlerini canlandırmak.

Proje için güvenli, çevre dostu ve maliyet açısından verimli olmasıyla katı yakıtla sıvı oksitleyici kullanan hibrit roket uygun bulunmuş. Tabii buradaki fark ortalama yirmi adet şekerin katı yakıt olarak kullanılmasıyla açığa çıkıyor.

Uzay araştırma ve roket geliştirme alanında çalışan Yutaka Wada, Hiroaki Akiyama ve Seiichi Sakamoto roketi iki defa başarılı bir şekilde harekete geçirmiş. İkinci kalkış ölçülemese de ilk kalkışta 248 metreye ulaşıldığı kaydedilmiş.

Kaynak