Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japon Emlak Markasından Keşiş Yengeçlerine Özel Evler

Japon Emlak Markasından Keşiş Yengeçlerine Özel Evler

Japonya’nın en büyük emlak danışmanlık ofisi Suumo, ömürleri boyunca doğru evi arayan yengeç misafirleri için minik evler tasarladı.

Japonya’nın en büyük emlak danışmanlık markası Suumo, HAKUHODO Kettle Tokyo ve Tokyo University of Marine Science and Technology ile bir araya gelerek sektörlerinde kazandıkları unvanı sosyal farkındalığa dönüştüren bir kampanya hazırladı. Sadece diğerlerine oranla bir numara olmak yerine marka olarak da değer yaratmak isteyen Suumo, bunun için eve ihtiyaç duyan farklı bir canlıya yöneldi.

Suumo’nun “Shell We Move?” isimli kampanyası, ömürleri boyunca kabuk değiştirip bedenine en uygun evi arayan yengeçleri için hazırlandı. Keşiş yengeçlerinin beğenisine sunulmak üzere sahildeki kumlar üzerine bırakılan koza şeklindeki yuvarlak yeşil kabuklar, bilgisayar ortamında tasarlandı ve tamamen doğal, geri dönüşebilir bir materyal olan patates nişantasıyla üretildi.

Büyüdükçe kabuk değiştirmek zorunda kalan keşiş yengeçleri, gayri ihtiyari de olsa küçük evlere taşındıklarında gelişimleri zarar görüyor ve büyüyemiyor. Bu sorunu çözmek için de Suumo, 3 farklı boyda ev tasarladı ve yengeçlerin diledikleri eve geçmeleri için uygun ortamı yarattı.

Bizim atık çöplerimizi bile ev olarak görmek zorunda kalan keşiş yengeçleri için bu süreç onların bedenlerine ve konforların uygun bir hikayeye dönüştü. Suumo, Japonya’nın en büyük emlak danışmanlık markası unvanını korurken bu fırsatı faydaya dönüştürebileceğini de gösterdi. Tokyo Üniversitesi ise akademik değeri de bulunan bu çalışmayı baz alarak çalışmalar yapmaya devam edecek.

Modern dünyadan bir keşiş yengeci evi:

Altyazıları açarak Japonca’dan çeviriyle kampanyanın videosunu izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=wDAOCOxRMXg

Kampanyanın case study videosu ise:

Künye:

Reklaveren: Suumo
Reklam Ajansı: HAKUHODO Kettle Tokyo
Başlık: “Shell We Move?”
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Kentaro Kimur
Yaratıcı Yönetici: Shota Hatanaka
Sanat Yönetmeni: Takahiro Nagai
Hesap Yöneticisi: Shinya Kikuchi, Ryota Yasumiya
Stratejik Planlama: Katsuya Aonuma
Proje Yöneticisi: Tatsuya Ishikawa, Kentaro Muraishi
Ajans Yapımcısı: Keitaro Kamijo
Yapım Şirketi: Aoi Pro. Inc. Tokyo
Yönetmen: Ryo Ota
Editör: Yoichi Takahashi/Yoshiaki Kawagoe
3B Modelleme Yöneticisi: Mayumi Ide

Görsel: Shell We Move?