Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jaguar’dan Sanal Görünümlü Sahici Gerçeklik

Jaguar’dan Sanal Görünümlü Sahici Gerçeklik

Jaguar, hazırladığı harika şakayla sanal gerçeklik içinde F-Type deneyimleyeceğini düşünen ziyaretçileri gerçek bir tura çıkarıyor.

Sanal gerçeklik son kullanıcıya ulaşan ve sadece kampanyalar için değil bireysel kullanım için de deneyimlenen bir teknoloji haline geldikçe hakkında aldığımız haberlerin de sayısı artıyor. Tıpkı geçen sene drone’larla ilgili sürekli güncel gelişmeler yaşanırken 2016 boyunca da sanal gerçekliğin bu basamaklardan geçişini izleyeceğiz.

Jaguar Yeni Zelanda da Y&R Auckland ile birlikte bir sanal gerçeklik deneyimi kurgulayıp yeni nesil F-Type’ın ne kadar güçlü bir araç olduğunu göstermek istemiş. Fakat önlerindeki yegane engel, bazı deneyimler, dijitalleşip simülasyonla aktarılamaması. F-Type kullanmanın ve içinde olmanın yaşatacağı hissi de sanal gerçeklikle deneyimlenenin imkansız olduğuna kanaat getirerek bir şaka hazırlamışlar.

6 eksenli hareket eden platform üzerindeki bir Jaguar F-Type içinde sanal gerçeklik gözlüğü ve kulaklıklarla aracın tüm deneyiminin aktarılacağı söyleniyor katılımcılara. Fakat bilmedikleri ise sahte sanal gerçeklik sunumu yapılırken aslında yan koltuğa profesyonel sürücü oturuyor ve gerçek bir yolculuğa çıkarıyor.

Tur sonunda katılımcılar “Gerçek gibiydi.”, “Sanal gerçeklikten daha gerçekti.” gibi yorumlar yapsalar da olayın farkına varamıyorlar. Hemen ardından gerçekten yola çıktıklarını video ile ispatlayınca hem şok oluyorlar hem de bu deneyimin ne kadar kıymetli olduğunu idrak ediyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=_zpx0Eb1Tvo

Künye:

Ajans: Y&R, Auckland, New Zealand
Üst Yaratıcı Yönetmen: Josh Moore
Yaratıcı Yönetmen: Gavin Siakimotu, Guy Denniston
Yaratıcılar: Gavin Siakimotu, Guy Denniston
Müşteri Yönetmeni: Victoria Meo
Ajans Yapımcısı: Liz Rosby
Yapım Şirketi: 8com
Yönetmen: Michael Humphrey
Yapımcı: Gene Keelan
Yetkili Yapımcı: Katie Millington
Ses Stüdyosu: Liquid
Post Prodüksiyon: Toy Box
Editör: Jarrod Wright
Baş Animatör: Amanda Sasano
Marka Yöneticileri: Mike Keen, Mel Cutfield

Görsel; Youtube