Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı Etkinlik Özeti

İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı Etkinlik Özeti

Kendileri, çevreleri ve gezegen için iyi şeyler yapan 10 güzel insan tecrübelerini konferans aracılığıyla ileterek umudun yayılmasını sağladı.

Hayallerini yakalamak ve dünya için güzel değerler yaratmak için karşılarına çıkan engellerini umursamalar inandıkları doğruların peşinden giden güzel insanlar, Buğday Derneği‘nin organize ettiği İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı’nda bir araya geldi. Ekolojik ayak izini önemseyen ve yarattıkları mikro dünyalarla gezegene fayda sağlayan bu isimler hayatımızdaki küçük değişimlerle yadsınamayacak farklara önayak olunabileceğini de ispatladı. Buğday Derneği ise hem bu güzel insanlara teşekkür edip umudu yayarak hem de konferansa katılan 500 kişinin gözlerindeki ışıltıyla karşılaşarak güzel değerlerin kolayca paylaşılabileceğine ışık tuttu.

  • Bisiklet Kurye, bisikletin her koşul ve zeminde bir ulaşım aracı olduğunu ortaya koyarak bunu bir iş modeline, kuryeliğe dönüştürülebileceğini örnekledi.

  • Fırınımdan Ekmekler, “İçinde adını bilmediğim bir şey yok.” diyerek ekmeklerini alıcısına sırt çantasında yürüyerek ulaştırarak organik ve sağlıklı beslenmenin insan üzerinde yarattığı olumlu etkilere değindi.
  • Lisinia Çiftliği, Burdur Gölü’nün ve çevresindeki ekolojik yaşamın korunması ve zenginleştirilmesi için yürüttüğü faaliyetleri paylaştı.
  • Makarna Lütfen!, “diren kereviz” sloganıyla arka plana attığımız sebze odaklı beslenmeyi vurgulayarak hazırladığı makarnaların yarattığı etkiyi değerlendirdi.
  • Tohumdan Sofraya, iş merkezleri ve plazalarla tarlalar arasında kurduğu köprüyle organik beslenmenin hepimiz için mümkün olduğunu vurguladı.
  • Bisikletli Sahaf, çocuklar için ekoloji kütüphanesi kurma planından ve bu süreçteki çalışmalarını paylaşarak ilham çocuk ve doğa gibi değerlerle katılımcılara ilham verdi.
  • Permakamp, hem çocukların hem de büyüklerin “toprağa dokunma” hissini yeniden yeşertmeyi hedefleyerek havucun ağaçta yetişmediğini deneyimleyen çocukları ve gözlemlerini paylaştı.
  • Ormanevi, “Her şey bir araya gelmekle başlıyor.” sözleriyle başlayarak ormanda, kırsalda birlikte olmanın yarattığı tarifsiz hisleri ve projelerini iletti.
  • Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, sözlerden daha etkili olan hikayeleri ve filmleri izleyicilerle buluşturarak yarattığı etkiyi ve seyircilerin değişen algılarını sundu.
  • Kır Çocukları, şehri ve betonu terk ederek hayallerinin peşinden kırsala yerleşme maceralarını tecrübeleriyle birlikte aktardı.

Sevdiği, inandığı işi yapmanın insanda yarattığı güzel hissiyatı paylaşan konuşmacılara ev sahipliği yapan Buğday Derneği, konferansların yarattığı büyük atık oranı, ekolojik ayak izinin yüksek değerlerini de göz önüne aldı. İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı’nın doğasına aykırı olan bu duruma karşılık etkinliğin ekolojik ayak izi de minimuma yakınsanarak cam bardak, bisiklet kurye, küçük üreticinin organik meyve ve kurabiyeleri kullanıldı. Hatta afişlerdeki metinler bile ileride tekrar kullanılabilecek şekilde kurgulandı.

Buğday Derneği, umudun konferansa katılan 500 kişiyle sınırlı olmaması için yakında konferanstaki sunumları Youtube hesabına yükleyecek.

Görsel; Buğday Derneği