Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​ITV2 Kanalının Kendini Tekrar Etmeyen Algoritmik Tanıtım Spotları

​ITV2 Kanalının Kendini Tekrar Etmeyen Algoritmik Tanıtım Spotları

ITV2, yeni marka konumlandırmasına paralel olarak, 300.000’den fazla gündelik hayata dair farklı spot üretebilen bir algoritma ile izleyicilerine aynı spotu ikinci kere izlettirmiyor.

ITV2’nun yeni tanıtım spotları ManvsMachine tarafından, binlerce farklı video türetebilen (ITV2’nun dediğine göre en az 300.000 farklı video) bir algoritmayla hazırlanıyor. Bu sayede tanıtım spotları her seferinde farklı versiyonuyla ekranda oluyor.

Tanıtım videolarının görüntüleri de öyle alışık olduğumuz TV tanıtımlarından oldukça farklı.

ITV2 hedef kitlesini 16-34 arası seçerek, mottolarını da “Gündelik Yaşamı Büyütmek/Yükseltmek” olarak değiştirmiş. Kanalın tanıtım spotu stratejisi, kanalın bu genç ve değişken hedef kitlesine hitap ettiği iddiasını yükseltmek adına çok yenilikçi ve durağanlıktan uzak imajını güçlendirmek üzere kurgulanmış.

Yaratılan videolar gündelik yaşamı yüceltircesine ayakları yere basan ancak eğlenceli sekanslardan oluşuyor: Sosisli görünümüne bürünmüş daksund’lar (sosis köpek), kahve bardaklarına yağmur gibi yağan bisküviler, balık gibi çırpınan yüzme paletleri, vantilatörlere asılmış kravatların uçuşmaları… Baş rollerde hep gündelik hayattan çıkma nesneler, hayvanlar, olgular var. (Görüntülere daha yakından baktığınızda her bir nesnenin, üzerinde çalışılmış önemli bir detay olduğunu görüyorsunuz.)

Kanal, gündelik yaşamı daha canlı, daha parlak yansıtmayı, bir bardak çay demlemeyi bile alışılagelenden farklı bir şekilde sunmayı hedefliyor.

Görsel; Vimeo