Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İsveç: Kendine Ait Telefon Numarası Olan İlk Ülke

İsveç: Kendine Ait Telefon Numarası Olan İlk Ülke

Artık İsveç’i bir kişi olarak telefon rehberinize kaydedebilirsiniz.

İsveç’ten farklı bir ülkede yaşıyorsanız, bu İskandinav ülkesi hakkında çok fazla şey bilmiyor olabilirsiniz. Ama eğer İsveç hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız bunu şimdi yapabilirsiniz çünkü artık İsveç’e ait bir telefon numarası var ve bu numarayı aradığınızda karşınıza rastgele çıkan bir İsveçliye, ülke hakkında merak ettiğiniz soruları sorabiliyorsunuz.

Sansürü yürürlükten kaldıran ilk ülke olmasının 250. yıl dönümünü kutlamak üzere İsveç Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen bir telefon numarasına sahip olan ve bu konuda da bir ilke imza atan ülkenin vatandaşları, telefon hatlarını İsveç’i daha yakından tanımak isteyen yabancılara açmış oldu. İsveç’in bir diğer dikkat çeken uygulaması ise @sweden Twitter hesabının 2012 yılından bu yana, her hafta başka bir İsveçli tarafından kullanılıyor olması. Curators Of Sweden adındaki kampanya hala büyük ilgi görüyor.

1972’de kurulan efsanevi müzik grubu ABBA ya da İsveç köftesi size tanıdık gelebilir ancak henüz bir İsveçliyle tanışmamış, İsveç’e hiç gitmemiş olabilirsiniz.

Artık, +46 771 793 336’yı çevirince, cep telefonuna bu kampanya için hazırlanan uygulamayı indirmiş olan bir İsveçli, sorularınızı yanıtlamak üzere telefonun diğer ucunda olacak.

INGO Stockholm tarafından hazırlanan “The Swedish Number” ismindeki kampanyanın yaratıcı yöneticisi Björn Ståhl, kampanyayı henüz İsveç dışında duyurmaya başlamadan Türkiye’den 3 arama aldıklarını söyledi.

Görsel: YouTube