Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İsteğe Göre Değişen Özelliklerle Parça Parça Telefon Kılıfı

İsteğe Göre Değişen Özelliklerle Parça Parça Telefon Kılıfı

Nexpaq, USB Bellekten hoparlöre ve ilave şarja kadar çeşitli özelliklerle kişiselleştirilebiliyor.

Akıllı telefonlar sürekli olarak gelişirken onları kişiselleştirip ihtiyacımız olan özelliğin daha iyi, kullanmadığımız özelliklerin ise yer almaması düşüncesiyle 2013’te modüler telefon projesi Phoneblocks geliştirilmeye başlanmıştı. Projenin ilerleyen dönemlerinde önce Motorola, ardından da Google sahip çıktı. Hala son kullanıcıya ulaşmamış olsa da kişiselleştirilebilir telefon düşüncesini akıllara yerleştirmeyi başardı.

Telefon donanımı ve işletim sisteminin imkanları bu alanda büyük bir talep yaratmasa da telefonu destekleyen konularda her zaman bir ihtiyaç oluyor. Bunlara en basit örnekler ise harici batarya, depolama alanı, USB bellek ve hoparlör olabilir. Nexpaq isimli telefon kılıfı tüm bu harici ihtiyaçlarımızı karşılaşmak için geliştirilen bir tasarım. Çıkış aşamasında 12 farklı modülü bulunan kılıfın en uç fonksiyonları ise Nem ve ısı, hava kalitesi, kısayol tuşu, alkolmetre ve lazer işaretçi.

Tamamen kişiselleştirilebilen ve her an değiştirilebilen modülleri kullanıcıya kılıf üzerinde azami kontrol sağlıyor. Tasarımındaki en can alıcı noktalardan birisi de telefon harici bir ürün olduğu için hem Android hem de iOS ile uyumlu çalışıyor.

Modüler telefon prototipi Project ARA’nın gerçek hayata uygulanabilir modeli Nexpaq şu an Kickstarter’da fonlanma sürecinde. Erken dönem (Early Bird) taleplerin henüz sonlanmadığını fakat hedeflenen miktarın neredeyse dörte birinin fonlandığını göz önüne alarak fikrin hayata geçeceğini söyleyebiliriz.

Görsel; Nexpaq