Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşte Lexus’un Uçan Kaykayı: Lexus Hoverboard

İşte Lexus’un Uçan Kaykayı: Lexus Hoverboard

Lexus, duyurusunu yaptığı uçan kaykay Hoverboard'un videolarını yayınladı.

Lexus’un 2 hafta önce meraklandırıcı ön videosunu yayınladığı Hoverboard‘un detaylı tanıtım videoları az önce Lexus YouTube kanalına yüklendi. Lexus’un “İmkansız olanı mümkün kılmak” felsefesini anlatmak için hayata geçirilen proje Slide adını taşıyor.

Lexus’un 1 yıldan daha uzun süredir çalıştığı projede kaykayı geliştirmek kolay olmamış. İlk prototiplerden sonra Hoverboard’u sıvı nitrojen kapsülleri ve aşırı iletken (superconducting) bloklarla geliştirip, üzerinde gideceği zemini de sabit mıknatıslarla döşemeye karar vermişler.

Yani evet, izlediğiniz videodaki kaykay parkı bu proje için özel olarak inşa edilmiş ve zemininde kalıcı mıknatıslar olan özel bir alan. Projenin gelişimini belgeselde detaylıca izleyebilirsiniz.

Hoverboard, ar-ge projelerinin iletişime dönebilmesi açısından çok ilginç yeni bir alan da yaratmış gibi. Uçan kaykayların bu teknoloji ile hayatımıza girmesi şu anda muhtemelen çok yüksek bütçelere mal olacağından mümkün görünmüyor belki ama Geleceğe Dönüş II’de gördüğümüzden beri hayran hayran baktığımız bir objenin sonunda kanlı canlı hayata geçtiğini görmek gülümsetiyor.

Slide projesi ile ilgili son derece detaylı bilgiyi ve başka yan videoları Lexus’un proje sitesinde bulabilirsiniz:

lexus-int.com/amazinginmotion/slide

Görseller: Lexus