Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbullu Sanatçıların Üretim Alanlarına Misafir Olun: Açık Stüdyo Günleri

İstanbullu Sanatçıların Üretim Alanlarına Misafir Olun: Açık Stüdyo Günleri

Açık Stüdyo Günleri, sanatçıların üretim alanlarını ziyarete açarak sanatseverlerin katılımına açıyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Açık Stüdyo Günleri, İstanbul’daki sanatçıların kendileri için atölye ve ev ortamında yarattıkları çalışma alanlarını sanata meraklı ziyaretçilere bilgiyi ve ilhamı paylaştığı bir etkinlik. Organizasyonun temel amacı ise sanatçıların kendi arasında ve sanat meraklılarıyla ağ kurabileceği bir zemin yaratmak.

Deniz Beşer ve Juliane Saupe tarafından düzenlenen ve sponsor desteği olmadan hayata geçirilen Açık Stüdyo Günleri; resim, heykel, seramik, yerleştirme, fotoğraf, video ve performans disiplinleri üzerinde üretim yapan sanatçıların katılımına açık. Öte yandan organizasyon içinde yer almak isteyen sanatçıların üretim alanlarının da şehrin sanat ve yaratıcı üretim faaliyetlerinin yoğunlaştığı semtler olan Taksim, Beyoğlu, Cihangir, Galata, Karaköy, Tophane, Teşvikiye ve Kadıköy‘de bulunması gerekiyor.

7 – 9 Ekim arasında gerçekleşecek olan Açık Stüdyo Günleri’nde yer alacak sanatçılar ise şunlar;

Mustafa Albayrak – Ali Alizadeh – Bulut Bagatur – Deniz Beşer – Gözde Başkent – Gül Bolulu – Selim Büyükgüner – Elif Çatlıoğlu – Beyhan Cansu – Özgür Demirci – Glasst. (Tülin Yiğit Akgül) – Görkem Dikel – Bekir Eke – Bedia Ekiz – Zeynep Güldoğdu – Meryem Güldürdak – Defne Güntürkün – İdil Güral – Desen Halıçınarlı – Benoit Hamet – Harup (Michael David Conduit, Büşra Erkara, Cyriel Jacobs, Cansu Korkmaz, Pria Sasha Nayar, Lucien Samaha, Küratör: Efe Songun) – Sedef Karakaş – Melike Kılıç – Gamze Koca – Selin Kocagöncü – Ekin Su Koç – Deniz M. Örnek – PASAJ – Ayşen Savcı – Şehlem Kaçar Sebik – Peri Sharpe – Kamen Stoyanov – Zeynep İnci Şenneyli – Emine Şenses – Fatma Sağ Tunçalp – Taylan Ünal – Özlem Ünlü – Leah Westberry – Toby Westberry – Demet Yalçınkaya, Hale Yiğit – Nuray Yolcu

Görsel: Açık Stüdyo Günleri