Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Işık, Ses, Video Çalışmaları ile Kaçırılmaması Gereken “Dalgalar” Sergisi

Işık, Ses, Video Çalışmaları ile Kaçırılmaması Gereken “Dalgalar” Sergisi

28 Şubat'a kadar yolunuz Çukurcuma'ya düşerse bu sergiye neden gitmeniz gerektiğini anlatıyorum.

Dalgalar – Waves sergisi 15 Ocak’da Blok Art Space‘de başladı.

Serginin minik bir parçası Blok Art Space’in içinde yer alıyor. Kapıdan girince “ne yani, hepsi bu kadar mı?” diye kalmadan hemen yönlendirme yapılıyor, azıcık sokağın aşağısına doğru gitmemiz gerektiği söyleniyor.

(Yalçın, Korhan Erel’in Bulgular çalışmarını Han’a anlatırken)

Ben, Yalçın, Mert ve yakında 3 yaşında olacak oğlumuz Han ile sokağın aşağısına doğru gidiyoruz. Kabaca yapılmış, bitmiş bir inşaat halindeki binaya geliyoruz. Hala nelerle karşılaşağımızdan habersiz durumdayız. Aslında sergiye ilk gelme nedenim Yeni Yaratıcılar‘da konuğumuz olan Erdal İnci‘nin işlerini görme isteğim.

Kapıdan içeri giriyoruz ve peş peşe interaktif ışık, ses, video çalışmaları bizi şaşkına uğratıyor. Sergiden çok keyif aldım. Bunun nedenlerinden biri de sanırım 3 yaşında meraklı bir çift göz ile gezmiş olmak. Farketmeyeceğim, bir çok detayı bu minik adam sayesinde farkettim. Şansınız varsa yanınızda bir bıdık alıp gidin.

Alp Çoksoyluer, Alper Derinboğaz, Refik Anadol, Buşra Tunç, Ayşe Gül Süter, Candaş Şişman, Deniz Kader, Erdal İnci, Korhan Erel, Osman Koç ve Ozan Türkkan’ın farklı dalga türlerini keşfetmek için 28 Şubat’a kadar zamanınız var. Gitmişken konuşmaları da dinleyeceğim derseniz şurdan etkinlik takvimini inceleyebilirsiniz.

Deniz Kander – Refluct çalışması (Han’ın dokunmak için yanıp tutuştuğu ve en az 5-6 kez yeniden dönüp incelediğimiz çalışma)

Candan Şişman – Re-conn-act (En çok kalbimi çalan çalışma. Kapıdan girdiğinizde sizi karşılayan bu enstalasyona vurmak, dokunmak serbest.)

https://instagram.com/p/yEk8pBJgyq/

Büşra Tunç Gördüğünüz panel bir ekran değil. LED ekran önüne mercekler yerleştirilerek bu animasyon elde edilmiş.

https://instagram.com/p/yElYGNJgzC/

Erdal İnci – Forphone çalışması

https://instagram.com/p/yEnJDHJg0K/

Ozan Türkkan – Kuyu çalışması Kuyunun içine bağırdınızda kuyunun içindeki renkli animasyonlar oluşmasına neden oluyorsunuz.

Blok Art Space, Salı – Cumartesi günleri 11:00 – 18:30 saatlerinde açık.
Yer: İstanbul / Çukurcuma’da