Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşaret Diliyle Rap Müziğin Buluşması: Eller Konuşur

İşaret Diliyle Rap Müziğin Buluşması: Eller Konuşur

Fuat Ergin ve Erdem Dilbaz bir araya gelerek doğan Eller Konuşur projesi, işitme engellilerin dünyasını anlamaya ve öğrenmeye teşvik ediyor.

Elektronik sanatlar prodüktörü Erdem Dilbaz ve rap sanatçısı Fuat Ergin, işitme engellilerin dünyalarına adım atabilmemiz, onları daha iyi anlayabilmemiz ve rap müzikle Türk işaret dilini buluşturmak üzere Eller Konuşur projesini ortaya çıkarıyor. İkilinin ilk olarak 2009’da işitme engellilerin sorunlarını konuşurken ortaya çıkan fikir, işaret diliyle rap müzikte kullanılan el hareketlerinin benzerliğiyle birlikte projenin son haline kavuşmasını sağlamış.

Projeyi büyütmek için ekibi genişleten ikili, engelli bireylerle birçok gönüllü projeye imza atmış Ecem Önol Ada, işitme engelli ve projenin yüzü Oğuzhan Mete, işaret dili eğitmeni Buket Ela Demirel, video-grafik tasarımcı Özgür Önürme ve iletişim uzmanı Eda Elif Özbek’i projenin bir parçası haline getiriyor.

Eller Konuşur, birçok sosyal medya kanalından iletişime başladı. Oğuzhan, Instagram ve Facebook üzerinden günlük pratiklerle basit kelimelerin işaret dilindeki karşılıklarını ve mimiklerin inceliklerini gösteriyor. Ocak ayında ise akşam saatlerinde birkaç saatlik dersler düzenlenecek ve bunlar da YouTube üzerinden canlı yayınlanacak.


Bugün herkese #İyiAkşamlar diliyoruz! Denesenize, çok kolay ve güzel bir harekettir ^____^ #ellerkonuşur

A post shared by Eller Konuşur (@ellerkonusur) on


İlk stüdyo çalışmalarımızı yapıyoruz. Rap müzik ve Türk işaret dili birbirine ritmi bulunca cuk oturuyor!

A post shared by Eller Konuşur (@ellerkonusur) on


Görsel: Eller Konuşur