Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnteraktif Sokak Lambası

İnteraktif Sokak Lambası

Sokak lambası, altından geçenlerin gölgelerini kaydediyor ve lambanın altından geçecek bir sonraki kişiye minik bir gölge şovu yapıyor.

İnteraktif sokak lambası “Shadowing”, İngiliz mimarlık öğrencisi Matthew Rosier ve Kanadalı etkileşim tasarımcısı Jonathan Chomko tarafından tasarlanmış. İlk bakışta bildiğimiz, standart bir sokak lambasından farkı yokmuş gibi görünse de, içindeki kızılötesi kameranın maharetleri sayesinde sokağı aydınlatmanın yanında, altından geçen insanları eğlendirmek, şaşırtmak ve hatta bana sorarsanız birazcık da korkutmak gibi bir işlevi de var.

Kızılötesi kamera, kaldırıma yansıyan beyaz ışığın altından geçen hayvanlar dahil herkesin gölgesini kaydediyor. Kayıtlar, öncelikle bilgisayar işleminden geçiyor ve yapay gölge efektleri aynı kaldırıma geri yansıtılarak kaldırımdan geçecek bir sonraki kişiye sürpriz yapıyor.

“Shadowing”, Design Museum’un Yılın Tasarımı adayları arasında yer alıyor. Geçen yıl içinde İngiltere’nin Bristol kentinde 8 sokakta iki ay boyunca kullanılan sistem, 23 Ağustos’a kadar müzenin Shad Thames’deki galerisinde sergileniyor olacak.

Görsel; dezeen