Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram Kalpleri Yayaları Gözden Kaybetmesin

Instagram Kalpleri Yayaları Gözden Kaybetmesin

Ford’un yol güvenliği kampanyası, sosyal medyada bir paylaşım yapmasanız da, sadece bir an bakıp beğenmenin bile sürücü dikkatini ve görüşünü nasıl etkilediğini anlatıyor.

Ford’un, Blue Hive Brazil ve Team Detroit imzalı “Don’t Like and Drive” (Seyir Halindeyken “Beğenmeyin”) isimli yol güvenliği kampanyası için hazırlanan Instagram görselleri oldukça basit, net ve etkileyici bir dille otomobil sürücülerini, seyir halindeyken telefonlarıyla meşgul olmamaları konusunda uyarıyor.

Ford’un Instagram’da paylaştığı fotoğraflar; seyir halinde olduğu belli olan bir otomobil sürücüsünün görüş açısından çekilmiş. Fotoğrafların üzerinde bulunan kocaman kalpler, yani Instagram beğenileri; yolda karşıdan karşıya geçen bir kadının, yola fırlayan topunun arkasından koşan bir çocuğun ya da köpeğiyle karşıdan karşıya geçen bir adamın tam üstüne denk geliyor ve sürücünün görüşünü engelliyor.

Instagram’da bir fotoğrafı, üzerine pıt pıt yapma suretiyle beğenmemiz ya da Facebook’ta bir gönderi paylaşmamız belki 1 saniyeden de kısa bir sürede gerçekleşiyor ancak zaten kazalar da bu kadar hızlı ve “anlık” bir dikkatsizlik sonucu olmuyor mu?

Künye:

Reklamveren: Ford Motor Company
Ajans: Blue Hive Brasil / Team Detroit
Küresel Yaratıcı Yönetmen: Toby Barlow
Üst Yaratıcı Yönetmen: Vico Benevides
Yaratıcı Yönetmenler: Rodrigo Strozenberg, Arnaldo Boico
Yazar: Alexandre Giampaoli
Sanat Yönetmeni: Chico Medeiros
Fotoğrafçı: Regis Fernandez
Sosyal Yayıncı: Lauren Kelley
Sosyal Strateji: Ryan Belanger
Yayın Yöneticisi: Jennifer Wright

Görsel; adweek, ford