Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram Görünümlü Değiş-Tokuş Uygulaması Bondsy

Instagram Görünümlü Değiş-Tokuş Uygulaması Bondsy

Bondsy e-ticaret mantığı ile popüler sosyal ağları birleştiren bir anlayışa sahip yeni bir mobil değiş-tokuş uygulaması.

İkinci el eşya kullanımının oturduğu kültürlerde bu alışveriş için birçok yol var. E-ticaret siteleri, yerel küçük toplulukların kendi aralarında alışverişi sağladığı basit forum ya da internet siteleri, üçüncü seçenek de tezgah açıp garaj satışı yapmak. Bu seçenekler bir konuda ayrılıyor, hiç tanımadığınız insanlarla da iletişime geçmek veya bir şekilde aynı mahallede oturduğunuz ya da aynı okulun etrafında yaşadığınız nispeten tanıdık kişilerle alışveriş yapmak.
Bondsy, kurucusunun reklam sektöründe yaratıcı yönetmenlik yapmış, Ogilvy ve R/GA gibi ajanslarda dev markalarla çalışmış olduğu çok ilginç bir mobil uygulama. Uygulama tıpkı Instagram gibi bir görünüme ve diğer tüm sosyal ağlar gibi sosyalleştirme özelliğine sahip; yaptığı şey ise parayla satmayacağınız ama kullanmadığınız eşyalarla değiş-tokuş yapmanızı sağlamak. Yaşattığı deneyim bir hayli farklı çünkü yalnızca arkadaş olarak eklediğiniz, ya da ortak arkadaşlarınız olduğunu gördüğünüz kişilerle karşılaşmanızı sağlıyor; hiç kullanmadığınız ya da artık kullanmadığınız eşyalarınızı, onun ne olduğunu, hikayesini, karşılığında ne istediğinizi anlatarak fotoğrafıyla paylaşıyorsunuz. İnsanlar da yorum kısmında ürün ile ilgili soru sorabiliyor ya da ‘yeniden paylaş’ özelliği ile sizin koyduğunuz şeyi kendi hesaplarına taşıyıp yayılmasına yardım edebiliyor.