Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram Fotoğrafları, Ekran Esaretinden Kurtuluyor

Instagram Fotoğrafları, Ekran Esaretinden Kurtuluyor

Instafonik, Instagram fotoğraflarınızı kart, yastık, rozet gibi ürünlerin üzerine uyguluyor.

Özene bezene fotoğraflar çekiyoruz, yarım saatte hangi filtreyi kullanacağımıza anca karar veriyoruz, orasını parlat, şurasını keskinleştir, ucundan kırp derken aslında Instagram’a fotoğraf koyarken bayağı bir titizleniyoruz.

Peki sonra ne oluyor? Dijital ortamın hızına yetişemiyoruz. 1-2 hafta, hadi bilemedin 1 ay sonra fotoğraflar unutulup gidiyor. “Yaşasın yeni krallar; son koyduğum fotoğraflar” mottosu hesapların üzerine sis gibi çöküyor.

Instafonik, instagram fotoğraflarını farklı ürünler üzerine uygulayarak, bu fotoğrafların kaybolup gitmesini engellemek istemiş. Bence sadece hediye olarak düşünülmemeli. Derlediğiniz birkaç güzel fotoğrafı kanepe yastıkları üzerine uygulatmak fena olmayabilir? Ya da rozet olarak ceketimize takmak? Sitedeki seçenekler içinde benim en beğendiğim ürün geri dönüştürülmüş kağıtlardan üretilen panolar (gofret) oldu.

Bu arada süreç oldukça basit: Instagram bilgilerinizle sisteme giriş yapıyorsunuz, fotoğraflarınızı seçiyorsunuz, ürün şablonlarının üzerinde nasıl durduklarını görüp, seçiminizi yapıyorsunuz.

Daha önce de Instagram fotoğraflarının basıldığı ve ürünleştirildiği olmuştu. Özellikle Marshmallow üzerine basılan fotoğraflar pek bir eğlenceliydi.

Görsel; instafonik