Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’da Farkında Olmadan Bağımlılıkları Beğeniyor Olabilirsiniz

Instagram’da Farkında Olmadan Bağımlılıkları Beğeniyor Olabilirsiniz

Addict Aide, bağımlılıklara ve farkına varmadan beğenilen bağımlılığa ilişkin fotoğraflara dikkat çekmek için sahte bir Instagram kişiliği yaratarak bir deney yaptı.

Instagram, hayatımızın tersine işleyen kronolojik bir dökümanı gibi. 2014 senesinde sanatçı Amalia Ulman, tamamen sahte bir kişilik için hesap açarak bir deneye imza atmıştı ve onbinlerce takipçi sayısına ulaşmıştı. Geride bıraktığımız Ağustos ayında BETC Paris ve prodüksiyon şirketi Francine Framboise, alkol ve uyuşturucu bağımlılıklarına savaş açan Addict Aide için hazırladığı kampanya ile benzer şekilde hareket ederek sürekli lüks ve gösteriş içindeki partilere katılan, aktif bir sosyal hayatı olduğu izlenimi veren sahte Fransız model Louise Delage’e adına bir Instagram hesabı oluşturdu.

Delage’nin Instagram hesabı yalnızca 2 ay içinde 16 bin takipçiye ulaştı. Hesaba yüklenen fotoğraf ve videolar bu süre zarfında 50.000’in üzerinde beğeni topladı. Etiket bombardımanıyla paylaşılan fotoğraflarda sahte modelin elinde sürekli bir içki kadehi ya da şişesi olduğu görülüyor.

BETC, case study videosu hazırlamak için hesapta paylaşılan 150 fotoğraf ve videoyla Delage’nin elindeki içkilerin art arda yakın plan gösterildiği bir montaj çalışması yaptı videonun sonuna altına kalın harflerle “Yakın olduğunuz birinin bağımlılıklarını gözden kaçırmak kolay.” yazıldı. Addict Aide’e ait internet sitesinin trafiği 5 kat arttı ve hikaye Twitter’da Fransızların konuştuğu trend konulardan biri haline geldi.

Video, 22 Eylül’de @louise.delage hesabından yayınlandı ve Delage’nin “Like My Addiction” (Bağımlılığımı Beğen) kampanyası için yaratılan kurgusal bir karakter olduğu ortaya çıktı.

Cheers ! ?

A post shared by Louise Delage (@louise.delage) on



Pétanque

A post shared by Louise Delage (@louise.delage) on



? F.R.E.S.H ?

A post shared by Louise Delage (@louise.delage) on


Görsel: Instagram, YouTube