Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’a Video Özelliği Geliyor

Instagram’a Video Özelliği Geliyor

Vine'ın yükselişinin ardından bir haber de Instagram cephesinde: Instagram artık video içeriğini de destekliyor.

Bu haberin başlangıç noktası Instagram’ın hayatımızdaki yerinin ne kadar büyük olduğundan çok Vine’ın henüz hayatımıza gireli birkaç ay olmasına rağmen ne kadar çok şeyi hızla değiştirdiği. Instagram 2.5 yıldır internet kullanıcılarının kullanım alışkanlıklarını değiştiriyor ve şekillendiriyor, Vine ise aynı şeyi yanlızca 100 küsür gündür yapmasına rağmen çok da farklı durumda değil.

Ve yeni haber; Instragram’a video özelliği geldi. Vine’ın kullanıcı açısından avantajı Twitter içinde görüntülenebilen bir uygulama olmasıyken, dezavantajı sonradan düzenlenememesi ve ses de içermesinden kaynaklanan kullanım zorlukları oldu. Instagram’ın güncel problemi ise artık Twitter içinde görüntülenememesi. Tüm bunları düşündüğümüzde Instagram’ın video özelliğinde çektiğiniz video’yu yayınlamadan önce düzenleyebilecek olmanız öne çıkıyor. Elbette internet kullanıcıların Instagram sosyal ağında daha uzun süredir var olması ve sosyalleşiyor olmasından bahsetmekte de fayda var.
Instagram’ın video özelliği tıpkı fotoğraflar için kullanımında olduğu gibi. 13 ayrı filtre var ve video uzunluğu Vine’da 6 saniye iken Instagram’da 15 saniye.