Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanları Bedenlerinden Utandıran Reklamlar Londra’nın Tüm Toplu Taşıma Ağında Yasaklandı

İnsanları Bedenlerinden Utandıran Reklamlar Londra’nın Tüm Toplu Taşıma Ağında Yasaklandı

Londra metrosunda yayınlanan Protein World reklamı öyle büyük bir tepki çekti ki Londra ulaşım ağının tamamında insanları bedenlerinden utandıran reklamlar yasaklandı.

Geçtiğimiz yıl Londra metro hattındaki reklam alanlarına verdiği ilanla Protein World, büyük tepki çekmiş ve hatta change.org’da kampanya başlatılmıştı. İnsanları bedenlerinden utandıran (body shaming) bu ilan “Are you beach body ready? (Plaj bedeniniz hazır mı?) diyerek ayrımcı bir dil kullanıyordu. Kimin plaja gidip gidemeyeceğini veya plaja gitmek için nasıl bir bedene sahip olmamız gerektiği ve buna kimin karar vereceği gibi afaki sorularla ilan, adeta tepki çekmek için yaratılmış izlenimi veriyordu.

Change.org‘da toplanan 70.000 imza ile kaldırılan Protein World ilanının ardından şimdi de Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, yaptığı yazılı açıklamayla şehirdeki tüm toplu taşıma ağındaki reklam alanlarında insanları bedenlerinden utandıracak kampanyaların yer almasının yasaklandığını söyledi.

Transport for London (TfL) ağı içinde yer alan London Underground, Overground, DLR, Victoria Coach Station, tramvay, otobüs durakları, otobüsler ve sokaklardaki reklam alanlarının tamamında beden görseli kullanarak yaratılan kampanyalar yasaklandı. TfL ağır üzerinde yıl içinde ortalama 12.000 reklam gösteriliyor. Bu nedenle de her gün iki nokta arasında ulaşım için bir nevi zorunlu kullanılan bu hatlar, karşılaşmak istemediğiniz bir algının esiri olmanıza engel oluyor.