Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İncebel Turco: Reklam Ajansı Destekli Mahalle Takımı

İncebel Turco: Reklam Ajansı Destekli Mahalle Takımı

El Turco Dijital, İstanbul Fatih İncebel sokakta oturan 12-15 yaş grubunda erkek çocuklardan oluşan bir mahalle futbol takımına destek veriyor.

Geçtiğimiz yıl 
Sahibinden Satılık Dijital Ajans haberimizle gündeme gelen nevi şahsına münhasır reklam ajansımız El Turco Digital, şimdi de sosyal bir projeleriyle radarımıza girmeyi başardı. Merkezi Balat’ta bulunan El Turco Digital’in kurucuları, bir reklam ajansı da olsa El Turco’nun asıl derdinin sosyal medya değil sosyal tasarım olduğunu söylüyorlar. Sosyal tasarım, El Turco’ya göre normal tasarımın tam tersine insanların istekleri için değil ihtiyaçları için tasarlamak. 

Bu habere konu olan projenin adı:
İncebel Turco, İstanbul Fatih İncebel sokakta oturan 12 – 15 yaş grubunda erkek çocuklardan oluşan bir mahalle futbol takımı. Ajansın da desteği ile Facebook’tan yaptıkları inanılmaz tasarımlar, fotoğraflar ve çağrılar sonucu kendilerine ARSALONA adında bir rakip bile buldular.

Ajansın verdiği bilgiye göre mahallenin ileri gelenleri ve yetişkin abileri de durumdan memnunmuş. El Turco Digital’in mahallelerine gelmelerini ilk başlarda yadırgasalar da çok kısa zamanda mahallelinin uğrak yeri olan bir mekan haline gelmiş reklam ajansı. Mahallelilerden biri facebook’taki bir içeriğin altına şöyle demiş: “Biz ki; İncebel’in asfalt olduğu dönemde, arabanın tamponu ile sokak lambası direğini kale yapan, en ufak rüzgarda uçuşan plastik top ile cebelleşen, Recep amcaların Feleknaz teyzelerin küfür nidaları ve baston darbeleri eşliğinde kaçışan nesildik. Şimdikiler çok şanslı. Çünkü bizim zamanımızda El Turco Digital yoktu. Helal El Turco :)”

Post by El Turco Digital.

Projede ajansın desteği sadece fon sağlamak değil elbette, İncebel Turco takımının tüm mahalle tarafından sahiplenilip desteklenmesi sağlanmış. Ayrıca bizler de takıma forma ya da resmi çıkartmaları satın alarak destek olabiliyoruz.

El Turco Digital ekibi bu projeyi başta Levent, Maslak, Beyoğlu gibi semtlerde bulunan reklam ajanslarına bir meydan okuma olarak düşünmüş ve kurgulamış; zira bu söz konusu semtlerdeki ajanslar isteseler de İncebel Turco’ya rakip bir takımı bulup kuramazlar. Reklam ajanslarını bir iş merkezi yerine yaşayan bir mahalleye konumlandırmanın faydasını da insan odaklı olabilmek ve halka yakın olabilmek adına bu şekilde oldukça net bir şekilde ortaya koyabilmiş El Turco.

Bugün gelinen noktada artık bir turnuva düzenlemek istiyor El Turco ekibi. Bu yönde de sponsor arayışları var. Önümüzdeki yıl Fatih Belediyesi’ne de bir teklif götürerek politikanın, gücün değil de eğlencenin hakim olduğu bir atmosferle gençlerin ilgisini çekecen bir organizasyon düzenlemek istiyorlar. Sosyal medya da burada pozitif anlamda bu tip projeleri desteklemek için en uygun araçlardan birisi olacak.

Her türlü bilgi ve ürün satışı için: facebook.com/elturcodigital adresine başvurabilirsiniz.

Görseller: El Turco Digital

<p</p