Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Imaginieer: Oyuncak Yaratımında İpler Çocukların Elinde

Imaginieer: Oyuncak Yaratımında İpler Çocukların Elinde

Imaginarium üç boyutlu baskı teknolojisiyle çocuklara kendi oyuncaklarını yaratma imkanı veriyor.

Oyunla öğrenme felsefesiyle yola çıkmış, dünyanın önde gelen oyun ve çocuk eğitimi markası Imaginarium sayesinde çocuklar artık oyuncaklarının üretim sürecinde de söz sahibi olacak. Bir üç boyutlu baskı nimeti diyebileceğimiz bu imkan, oyuncağın tasarımından 3b basımına kadarki süreci kapsıyor. 

Hem ebeveynlerin hem de 5 yaş ve üstü çocukların rahatlıkla tasarlayabileceği Imaginieer adlı seride oyuncaklar biyolojik olarak parçalanabilir plastik bir metal olarak geçen PLA’dan elde ediliyor. Bu madde de mısır, buğday, patates ve diğer nişastalı ürünlerden elde edilmiş yenilenebilir kaynaklardan formüle ediliyormuş. Baskı sırasında ekstrüzyon işlemiyle madde tabakalarının eklenmesi ise malzeme israfını önlüyor ve malzemenin de çabuk soğumasını sağlıyormuş. Imaginarium’un bu serideki üç boyutlu baskı ortağı İspanyol firma SiCnova 3D olmuş.

Serinin şimdilik sunduğu tasarım seçenekleri arasında takı ve oyuncak araba yer alıyor. Imaginarium mağazalarından satın alınacak hediye kutularında bulunan kodla çocuklar imaginieer.com üzerinden istedikleri takı ve/veya oyuncak arabayı tasarlayıp “sihir fabrikası”na gönderecek. Birkaç gün sonra da baskının ne zaman başlayacağı ve oyuncağın teslim zamanıyla ilgili bilgilenecekler. 

 Uygun bir fiyata sunulduğu söylenen oyuncak serisinin ilk ürünleri web sitelerinde çocuklar (ve de aileleri) tarafından tasarlanmayı bekliyor.