Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın Yeni Ambalajları Doğada İz Bırakmadan Yok Oluyor

IKEA’nın Yeni Ambalajları Doğada İz Bırakmadan Yok Oluyor

IKEA, doğaya tamamen karışan mantar tabanlı ambalaj geliştiricisi Ecovative ile birlikte plastiğe veda etmeye hazırlanıyor.

2006’da kurulan ve son kullanıcıya hitap edecek şekilde üretim yapma seviyesine geçtiğimiz yıllarda erişen New York menşeli girişim Ecovative, geliştirikleri mantar tabanlı materyal sayesinde tamamen doğal ve toprakta iz bırakmayan ambalaj üretimi yapıyor.

Daha önce Bigumigu’da bahsettiğimiz bu teknolojiyi kullanarak IKEA İngiltere strafora veda ederek ambalaj kullanımını değiştirmeyi ve doğada daha az iz bırakmayı amaçlıyor. Toprakla buluşan Ecovative materyalleri geri dönüşümünü birkaç hafta içinde tamamlayarak yok oluyor.

Miselyum tabanlı geliştirilen bu mantar ambalajlarla birlikte IKEA İngiltere’nin sürdürülebilirlik bölümü yöneticisi Joanna Yarrow, geri dönüşüm ve doğaya karşı bulunan sorumluluklara karşı gösterdikleri özeni vurguluyor. Aynı zamanda IKEA’nın ikonikleşen İsveç köftelerinin vejetaryen opsiyonlarınının geliştirilmesi de IKEA’nın gösterdiği özenin bir diğer boyutu.

Görsel; Ecovative