Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın Kablosuz Şarj Özellikli Mobilyaları

IKEA’nın Kablosuz Şarj Özellikli Mobilyaları

Kablosuz şarj teknolojisi evinize geldi.

Kablolarla örülü teknolojik hayatımızda bu yığından kurtulmak ve daha steril bir ağ oluşturmak için sürekli olarak gelişme içindeyiz. Kulaklık, modem, klavye gibi aksesuarlardan sonra kablosuz şarj teknolojisi de günlük hayatımıza giriş yapıyor.

Starbucks, McDonald’s gibi zincirler mağazalarında bu servisi verirken IKEA, Mobile World Congress’te tanıttığı mobilyalarla bu teknolojiyi evde de kullanılabilir hale getirdi. Bu baharda Kuzey Amerika ve Avrupa kataloglarında yer alacak ürünler için IKEA, Wireless Power Consortium ile işbirliği yapıyor.

Lamba, sehpa gibi küçük mobilyalara entegre edilen teknolojiyle yatak başı, televizyon koltuğu gibi sık kullanılan noktalarda kullanılabilecek modüler tasarımlar sunuyor. Aynı zamanda şarj istasyonlarını harici olarak da satarak kendi mobilyalarınızda da kullanmanıza olanak tanıyor.

Her yeni teknoloji gibi kablosuz şarj konusunda da farklı markalar kendi teknolojilerini geliştiriyor. Power Matters Alliance ile Wireless Power Consortium arasındaki bu çekişmeden ötürü IKEA’nın hangi cihazları kablosuz şarj edebileceği konusunda netlik bulunmuyor. Ancak zaman içinde bu pazar da olgunlaşarak her kesimden tüketicinin kullanabileceği bir hale gelecek.

Görsel; The Verge