Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA, Instagram’ı 18. Yüzyıla Götürüyor

IKEA, Instagram’ı 18. Yüzyıla Götürüyor

IKEA, yemek yemek için toplanan insanların sakin olması, fotoğrafı çekmeyi bir kenara bırakıp yalnızca yemek yemesi gerektiğini düşünüyor.

IKEA’nın “Let’s Relax” adını taşıyan ve Acne işbirliğiyle AOL Platforms için hazırlanan kampanyası, 18. yüzyılda Instagram olsaydı, neye benzerdi fikrinden yola çıkıyor. Yemeğe başlamadan önce masanın ve yemeklerin fotoğrafını çekmeyi ihmal etmeyenlere göndermede bulunmayı da ihmal etmiyor.

Kampanya filmi, seçkin aristokratlardan oluşan bir ailenin yemek masasında başlıyor. Zengince donatılan masadaki yemekleri bir an önce yemek isteyen küçük kızların bekleyecek sabrı kalmıyor ve içlerinden biri tabaktan bir meyve kapıyor. Bu duruma sinirlenen anne, kızını ayıplayıp meyveyi geri bırakmasını sağlıyor. Gergin bekleyiş sürerken masanın baş köşesinde oturan baba, yemek zilini çalıyor. Nihayet başlayabileceklerini düşünenler, hayal kırıklığına uğruyor. Çünkü kapı açılıyor ve içeriye elinde şövaleyle bir ressam giriyor.

Ressam ailenin oturduğu masadaki yemeklere ait bir tablo çiziyor. Bu sırada zaman akmaya devam ediyor ve masanın etrafındakilerin hissettiği açlık giderek artıyor. Tablo tamamlandıktan sonra bir at arabasına yerleştiriliyor ve önce akrabalara, sonra kasabanın dört bir yanındaki insanlara gösteriliyor. Tablonun gösterildiği herkese, yemeği beğenip beğenmedikleri soruluyor. Bazıları başparmak yukarı hareketi yaparak beğendiklerini, bazıları ise tam tersi bir el hareketiyle hiç beğenmediklerini belirtiyor. Reklam filmi, 18. yüzyıl Instagram fikrinin ne kadar zorlama olduğunu gösterirken, bunun yalnızca bir yemek olduğu, fotoğraf yarışması olmadığı söylemiyle son buluyor.

Künye:

Marka: Ikea
Ajans: Acne
Başlık: “Let’s Relax”
Yaratıcı Yönetmen: Johan Holmgren
Yetkili Yapımcı: David Olsson
Sanat Yönetmeni: Cecilia Dufils
Metin Yazarı: Markus Bjurman
Yaratıcı Yönetmen IKEA: Morten Kjaer
Stratejik Planlama: Morten Lundholm
Proje Yöneticisi: Mia Malmström
Prodüktör: Fredrik Skoglund
Yönetmen: Tompa & Rondo
Görüntü Yönetmeni: Anders Jedenfors
Prodüksiyon Şirketi: Acne

Görsel: YouTube