Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ikea’dan Motivasyon Aynası

Ikea’dan Motivasyon Aynası

Ikea'nın gününüzün güzel geçmesi için size ne kadar güzel göründüğünüzü söyleyen "sihirli" aynası

İsveç’li mobilya devinin İngiltere’de yaptığı bir araştırmaya göre; İngilizlerin %49’u ortalama bir haftada hiç iltifat almıyor, 43.6 milyon İngiliz görünüşleriyle ilgili olarak kendilerine oldukça acımasız ve %33’ü de Pazartesi sabahları 9’dan önce oldukça kötü göründüğüne inanıyor.

Bu soruna marka olarak bir çözüm getirmek isteyen Ikea ise müşterileri için kendilerini daha güzel hissetmelerini sağlayacak bir ayna tasarlıyor.

Ayrıca hangi iltifatların daha çok tercih edildiği ve mutlu ettiğiyle ilgili de bir araştırma yaptıran mobilya devi aşağıdakilerin en çok tercih edilen iltifatlar olduğunu buluyor ve bunları -diğer başka iltifatlarla birlikte- aynanın içindeki sisteme kodluyor;

  • Gözlerin ne kadar büyüleyici!
  • Bugün egzersiz mi yaptın?
  • Cildin çok parlak görünüyor!

Ikea İngiltere ve İrlanda’nın yatak odası ve banyo sorumlusu Myriam Ruffo; “ Yatak odasındaki ya da banyodaki ilk görünüşümüz aslında günümüzün iyi mi yoksa kötü mü geçeceğini belirleyebiliyor. Bu yüzden biz de sizde değişim yaratabilecek güzel şeyler söyleyen bir aynanın oldukça iyi bir fikir olduğunu düşündük.” diye açıklıyor aynanın arkasındaki süreci.

Şuanda sadece Wembley mağazasında pilot olarak denenen aynanın önümüzdeki günlerde diğer Ikea mağazalarında da iltifat etmeye başlaması bekleniyor.

Aslında Ikea’nın biraz Dove’un alanına girdiğini söylemek çok yanlış olmaz ama zaten tahmin edersiniz ki iltifat eden ayna fikrini ilk yapan da Ikea değil. Nutrella’nın işini daha önce haber yapmıştık.