Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA 2017 Kataloğu İçin Kamera Karşısına Geçen “Ünlü” Modeller

IKEA 2017 Kataloğu İçin Kamera Karşısına Geçen “Ünlü” Modeller

IKEA 2017 kataloğu için fotoğraf çekimine katılan, mobilyaların arasında kaybolup gitseler de kendini ünlü varsayan kadın ve erkek modeller.

IKEA Belçika, dünyanın dört bir yanında dağıtılan kataloğunun 2017 baskısı için yapılan fotoğraf çekimlerinin kamera arkasında yaşananları yansıtmak istedi ve 2 dakikalık reklam filminde katalogdaki eşyaların arasında yanında ya da üstünde yer alan insanların içgörülerini esprili bir biçimde yansıtan “Meet the Stars of New IKEA Catalogue” kampanyasını DDB Brussels ile birlikte hazırladı.

Belçika’da 220 milyon kopyanın dağıtıldığı böylesine önemli bir katalogda yer almanın kendilerini ünlü yapacağına inanan, hatta çekimler gerçekleşmeden önce yıldız havasına giren ve IKEA’nın artık kendisinden başka bir yüzü kullanmayacağını iddia eden adı sanı duyulmamış insanlar, sayfalardaki eşyaların arasında yan profilden, arkası dönük bir biçimde ya da yüzünün bir kısmı görünmeyecek şekilde, belli belirsiz yer alıyor.

Yalnızca aynaya bakarak tıraş olması söylenen erkek model, “Bak oğlum, baban artık ünlü oldu.” derken, yüzünün simetrik olduğunu düşünen kadın model ise herkes tarafından tanınmanın artık kendisi için kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Künye:

Marka: IKEA
Başlık: “Meet the Stars of New IKEA Catalogue”
Ajans: DDB Brussels, Belçika
Yaratıcı Yönetmenler: Peter Ampe, Odin Saillé
Yaratıcı Ekip: Ralf De Houwer, Jonas Caluwé
Stratejik Planlama: Dominique Poncin
Hesap Ekibi: Francis Lippens, Annelies Nyns, Maria – Laura Laubenthal
Halkla İlişkiler / Basın Koordinatörü: Kenn Van Lijsebeth
TV Prodüktörü: Brigitte Verduyckt
Prodüksiyon Şirketi: Caviar
Yönetmen: Amir Farhang
Prodüktör: Geert De Wachter

Görsel: YouTube