Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IFTTT Reçeteleriyle BMW’nizi Hayatınıza Bağlayın

IFTTT Reçeteleriyle BMW’nizi Hayatınıza Bağlayın

BMW, akıllı araçlarına IFTTT entegre ederek akıllı cihazlardan sosyal ağlara kadar pek çok servise bağlanabilir hale getirdi.

Akıllı telefon uygulamaları, sosyal ağlar ve internete bağlanabilir cihazları birbirine bağlayan IFTTT (If This Than That) yaratıcılığımız için kocaman bir alan açarak formüller üretmemize olanak tanıyan bir servis. “Bu olursa şunu yap” diyerek sadeleştirebildiğimiz servis içinde Instagram’da beğendiğim fotoğrafları Google Drive’ıma kaydet, Facebook’a yüklediğim fotoğrafları Twitter’a da yükle, her sabah hava durumunu bildirim olarak gönder, evden çıkınca Wi-Fi’ı kapat gibi uçsuz bucaksız bir alan sunuyor.

IFTTT‘nin bu geniş havuzuna, bu hafta içi BMW de katıldı. BMW Labs‘ın inisiyatifiyle yapılan entegrasyon sonucunda 270’den fazla IFTTT kanalına dolaşarak otomobilimizin de içinde olduğu reçeteler yazabileceğiz. Bu alana giriş yapan ilk otomotiv markası olan BMW ve IFTTT ile yapabileceklerimize birkaç örnek ise BMW Labs’ın sayfasında listeleniyor.

Eve gelirken ışıkları aç, okula yaklaşırken çocuklara SMS’le haber ver, kendi koyduğum hız limitini aştığımda Quapital hesabımda para biriktir, alışverişe giderken yakınlarıma e-posta atarak sipariş listesi çıkar ve eve geldiğimde garajın kapısını aç gibi reçete örnekleri bulunuyor. Basit reçeteler hayatı kolaylaştırırken otomotiv gibi teknoloji entegre olan endüstrilerin girişi ve katma değeri artırmaya devam ediyor.

Görsel; IFTTT
Kaynak;
BMW Labs