Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçindeki Bitkiyle Beraber Büyüyen Origami Saksılar

İçindeki Bitkiyle Beraber Büyüyen Origami Saksılar

Origamiyi andıran bir tasarıma sahip olan saksılar, içine ekilen bitki büyüdükçe genişleyerek ona yeterli yaşam alanı sağlamaya devam ediyor.

Londra’daki Studio Ayaskan tarafından tasarlanan Growth saksılar, içindeki bitki büyüyüp daha geniş bir yuvaya ihtiyaç duydukça, onunla beraber büyüyor ve bu süreçte üzerindeki desenler de bir origami gibi şekil değiştirerek farklı formlara bürünüyor.

Organik ve inorganik yapıların harmanlandığı tasarım, ince hesaplanmış desenleriyle doğanın akışını taklit etmeye çalışıyor ve bitkiye tüm yaşam döngüsü boyunca estetik formu ve konforuyla eşlik ediyor.

Saksı; bitkiyle birlikte hareket edip, geliştikçe, bize sadece bir organizmanın dönüşümünü değil, cansız bir ürünün ona uyum sağlayışını da izleme şansı veriyor.

Studio Ayaskan’ın Growth saksılarla ilgili yorumu şöyle: “Biz, insanlar sürekli bir şeyler üretiyoruz. Ürettiklerimiz zamanla işlevini kaybediyor ve onları elden çıkarıyoruz. Ancak doğada hayat hiç öyle değil. Her şey uyum sağlıyor, büyüyor, ölüyor ve öldükten sonra başka bir yaşam formunda yine faydalı hale geliyor. Hiçbir şey sabit değil, her şey bir akış içinde.”

Görsel; ayaskan